Piskóta karamellizált banánnal
2012-08-04- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Ha csak meglátom ezt a fantasztikus banános piskótát, akkor rögvest falni támad kedvem. Ne csak banánnal készítsük, de próbáljuk meg almával vagy körtével is.
Ezeket szerezd be:
- A piskótához:
- 1 csésze tej
- 1 tk vanília kivonat
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál cukor
- 1/4 teáskanál só
- 1 tojás
- fél zúzott banán
- A karamellizált banán:
- 3 banán, szeletelve
- 1 evőkanál vaj
- 1/2 csésze barna cukor
- 1 tk vanília kivonat
- 1 tk fahéj
- 1 evőkanál rum
- 1 citrom leve
- 1 citrom héja
1. Lépés
Vajazzunk ki egy tepsit és melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. Keverjük össze a piskóta hozzávalóit egyenletesen egy robotgéppel, majd öntsük az előkészített sütőedénybe és süssük 25-30 percig, vagy amíg a piskóta szépen aranybarnára barnul.
2. Lépés
Egy serpenyőben melegítsük fel a banánhoz a vajat, majd tegyük bele a cukrot, a rumot, a fahéjat, a citromhéjat és levet, adjunk hozzá egy kis vizet is, ha szükséges. Mikor a cukor nagyjából karamellizálódik, tegyük bele a szeletekre vágott banánt. Pároljuk kb. 2 percig, majd vegyük le a tűről.
3. Lépés
Szeleteljük fel a piskótát, igény szerint szórjuk meg porcukorral majd kanalazzunk rá egy kis banános öntetet.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 340 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
294,8 kcal -
Zsír
4,9 g -
Fehérje
10,5 g -
Szénhidrát
59 g