Piskóta karamellizált banánnal

2012-08-04
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Ha csak meglátom ezt a fantasztikus banános piskótát, akkor rögvest falni támad kedvem. Ne csak banánnal készítsük, de próbáljuk meg almával vagy körtével is.

Ezeket szerezd be:

  • A piskótához:
  • 1 csésze tej
  • 1 tk vanília kivonat
  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál cukor
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 tojás
  • fél zúzott banán
  • A karamellizált banán:
  • 3 banán, szeletelve
  • 1 evőkanál vaj
  • 1/2 csésze barna cukor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 tk fahéj
  • 1 evőkanál rum
  • 1 citrom leve
  • 1 citrom héja

1. Lépés

Vajazzunk ki egy tepsit és melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. Keverjük össze a piskóta hozzávalóit egyenletesen egy robotgéppel, majd öntsük az előkészített sütőedénybe és süssük 25-30 percig, vagy amíg a piskóta szépen aranybarnára barnul.

2. Lépés

Egy serpenyőben melegítsük fel a banánhoz a vajat, majd tegyük bele a cukrot, a rumot, a fahéjat, a citromhéjat és levet, adjunk hozzá egy kis vizet is, ha szükséges. Mikor a cukor nagyjából karamellizálódik, tegyük bele a szeletekre vágott banánt. Pároljuk kb. 2 percig, majd vegyük le a tűről.

3. Lépés

Szeleteljük fel a piskótát, igény szerint szórjuk meg porcukorral majd kanalazzunk rá egy kis banános öntetet.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 340 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szilvás lepény recept

  • Mangós piskóta

  • Gyors joghurtos-meggyes süti

  • Egyszerű meggyes piskóta

  • Lekváros-kakaós holdacska

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    294,8 kcal
  • Zsír

    4,9 g
  • Fehérje

    10,5 g
  • Szénhidrát

    59 g