Isteni madeleine

2016-04-07
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A madeleine egy aprócska, kagyló formájú francia apró sütemény, melynek hagyománya nagyon régre nyúlik vissza.

Ezeket szerezd be:

  • 150 g liszt
  • fél tk sütőpor
  • 3 tojás
  • 1 csipet só
  • 60 g kristálycukor
  • 1 kk vaníliás cukor
  • 100 g vaj
  • 1 tk méz
  • Tetejére:
  • porcukor

1. lépés

A lisztet, sütőport és a sót keverjük össze. A tojást verjük fel a kristálycukorral, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, az olvasztott vajat, a mézet, majd folyamatos keverés közben a sütőporos lisztet is. Tegyük a masszát 1 órára a hűtőbe.

2. lépés

Kiskanállal adagoljuk a tésztát a kivajazott madeleine-forma mélyedéseibe (csak félig töltsük meg azokat!), és süssük a 180°C-os sütőben kb. 15 percig. Porcukorral megszórva kínálhatjuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 297 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás kakaós tea sütemény

  • Csokis virágok

  • Csokis-habos sütemény eperrel

  • Darálós sütemény

  • Csokoládékosárkák mogyoróvajas-sütőtökkrémmel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    430 kcal
  • Zsír

    23.9g
  • Koleszterin

    177mg
  • Szénhidrát

    47.2g
  • Cukor

    18.1g
  • Fehérje

    8.2g