Pikáns rizzsel töltött kagyló

2013-10-24
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

A kagylót hagymás-rizses megtöltöttük, pikánsan fűszereztük. A végeredmény nekünk nagyon ízlett!

Ezeket szerezd be:

  • 1,2 kg Kagyló (nagy)
  • 60 dkg Vöröshagyma
  • 60 g Mazsola
  • 100 g Rizs
  • Csipetnyi Fahéj
  • Bors
  • Olaj

1. lépés

A kagylókat jó alaposan mossuk meg, majd egy kés segítségével óvatosan nyissuk fel épp annyira, hogy egy kiskanállal beférjünk. (Vigyázzunk, hogy ne törjük le a héját.)

2. lépés

Olajon dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát, de már annyira, hogy püré állaga legyen. Ha ez kész, adjuk hozzá a főt rizst, a mazsolát, a csipet fahéjat és ízlés szerint sót, borsot. Jó alaposan keverjük össze.

3. lépés

A kagylókat töltsük meg a rizses töltelékkel egy kiskanál segítségével, majd a kagyló héját zárjuk össze. Ezután tegyünk őket egy lábasba, öntsük fel annyi vízzel, ami pont ellepi. Tegyünk a kagylók tetejére egy tányért, a tányérra még súlyokat. (Ez azért kell, hogy a kagyló ne nyíljon ki.)

4. lépés

Tegyünk még a lábasra helyezzük rá a fedőt és közepes lángon addig főzzük, míg a víz el nem párolog. Tálalásnál a kihűlt, hideg kagylóra esküsznek, de én melegen ajánlom.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

906 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Osztriga Rockefeller módra

  • Avokádó paradicsomos-chilis kagylóval

  • Kagylós-kaviáros töltött avokádó salátaágyon

  • Kagyló vegyes zöldséggel

  • Kagyló tengerész módra

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    462 kcal
  • Összes Zsír

    14,5 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    78,6 g
  • Cukor

    24,9 g
  • Fehérje

    5,6 g