Spenótos-csirkés fusilli

2013-04-20
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Gyorsan elkészíthető, finom és nagyon könnyű fusilli csirkével, spenóttal és zöldborsóval, tejszínes, krémes mártással.

Ezeket szerezd be:

  • 300 g fusilli tészta
  • 2 szelet csirkemell, vékony csíkokra vágva
  • 200 g friss spenót
  • 100 g fagyasztott zöldborsó
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 280 ml főzőtejszín
  • 2 evőkanál durvára reszelt parmezán sajt
  • só, bors

1. lépés

Forraljunk fel egy nagy lábas enyhén sós vizet, majd szokás szerint főzzük meg benne a tésztát. Egy nagy, mély serpenyőben melegítsük fel a vajat, dobjuk rá az apróra vágott fokhagymát és pirítsuk 2-3 percig.

2. lépés

Adjuk hozzá a kockára vágott csirkét és pirítsuk 5-6 percig, amíg a csirke fehér lesz (ne pirítsuk arany színűre egyelőre). Folyton keverjük. Adjuk hozzá a citromlevet és a tejszínt, sózzuk, szórjuk meg durvára őrölt borssal, majd főzzük tovább.

3. lépés

Csökkentsük a hőfokot és pároljuk 5-6 percig, vagy amíg a csirke alaposan megfőtt és a szósz besűrűsödik. Ekkor adjuk hozzá a spenótot és a zöldborsót, egészben főzzük 3-5 percig, gyakran kevergetve, amíg a spenót és a borsó megpuhul.

4. lépés

Forgassuk bele a tésztát a serpenyőbe, majd melegítsük össze, ameddig a tészta is átmelegszik. Tegyük tányérra, majd reszelt sajttal szolgáljuk.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

6 245 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gyors citromos spagetti

  • Cukkinis carbonara

  • Tejszínes fehérboros gombás-sonkás rigate

  • Fűszeres húsgolyó gombamártással

  • Fusilli kolbászos lecsóval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    906 kcal
  • Zsír

    29.6g
  • Szénhidrát

    98.7g
  • Fehérje

    61.7g