Spenótos-csirkés fusilli
2013-04-20- Típus: Húsos tészták, Spenótos tészta, Tejszínes tészták
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 55 perc
Gyorsan elkészíthető, finom és nagyon könnyű fusilli csirkével, spenóttal és zöldborsóval, tejszínes, krémes mártással.
Ezeket szerezd be:
- 300 g fusilli tészta
- 2 szelet csirkemell, vékony csíkokra vágva
- 200 g friss spenót
- 100 g fagyasztott zöldborsó
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- 280 ml főzőtejszín
- 2 evőkanál durvára reszelt parmezán sajt
- só, bors
1. lépés
Forraljunk fel egy nagy lábas enyhén sós vizet, majd szokás szerint főzzük meg benne a tésztát. Egy nagy, mély serpenyőben melegítsük fel a vajat, dobjuk rá az apróra vágott fokhagymát és pirítsuk 2-3 percig.
2. lépés
Adjuk hozzá a kockára vágott csirkét és pirítsuk 5-6 percig, amíg a csirke fehér lesz (ne pirítsuk arany színűre egyelőre). Folyton keverjük. Adjuk hozzá a citromlevet és a tejszínt, sózzuk, szórjuk meg durvára őrölt borssal, majd főzzük tovább.
3. lépés
Csökkentsük a hőfokot és pároljuk 5-6 percig, vagy amíg a csirke alaposan megfőtt és a szósz besűrűsödik. Ekkor adjuk hozzá a spenótot és a zöldborsót, egészben főzzük 3-5 percig, gyakran kevergetve, amíg a spenót és a borsó megpuhul.
4. lépés
Forgassuk bele a tésztát a serpenyőbe, majd melegítsük össze, ameddig a tészta is átmelegszik. Tegyük tányérra, majd reszelt sajttal szolgáljuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
6 245 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
906 kcal -
Zsír
29.6g -
Szénhidrát
98.7g -
Fehérje
61.7g