Spenótos tészta tojással

2013-07-01
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Aki ismer az tudja, hogy szeretem a spenótot. Gondoltam egyet és elkészítettem tésztával. Meglepő módon nagyon finom lett.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg Spenót
  • 40 dkg Tészta
  • 15 dkg reszelt Sajt
  • 1 evőkanál Vaj
  • 2 db Tojás
  • 1 kiskanál Szójaszósz
  • Bors

1. lépés

A tésztát sós vízben puhára főzzük. A spenótot megtisztítjuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük és körülbelül 10 percig főzzük. Amikor megfőtt, akkor leszűrjük és tetszés szerint felaprítjuk.

2. lépés

A kész tésztát egy tepsibe vagy egy tűzálló edénybe szétterítjük, erre tesszük a spenótot, majd ízlés szerint sóval, borssal és szójaszósszal ízesítjük.

3. lépés

A reszelt sajtot a tojással és vajjal felverjük, végül a spenótos tésztára öntjük. Sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 051 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Parajos tészta

  • Cannellonni tejszínes csirkemellel és spenóttal töltve

  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Brokkolis garnélarák

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    556 kcal
  • Összes Zsír

    20,8 g
  • Koleszterin

    202 mg
  • Szénhidrát

    64,9 g
  • Cukor

    1,4 g
  • Fehérje

    30,7 g