Paradicsomos tengerihal-filé koktélrákkal

2013-09-23
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Bulgáriai nyaralásom alatt rengeteget ettem, de szerintem nyaralás alatt sokan vagyunk így ezzel. Ott kóstoltam meg egy ehhez hasonló ételt, de már sajnos a nevére nem emlékszem. A lényeg az, hogy nagyon finom volt. :)

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg Tengerihal-filé
  • 6 db Krumpli
  • 50 dkg Koktélrák
  • 3-4 db Paradicsom
  • 1 db konzerves Paradicsom sűrítmény
  • 4 gerezd Fokhagyma
  • 1 db Vöröshagyma
  • Olívaolaj
  • Bors

1. lépés

A krumplit megfőzzük és felvágjuk. A tengerihal-filét olívaolajon megsütjük.

2. lépés

Egy másik edényben megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát és a gerezdekre vágott paradicsomot. Hozzáadjuk a karikákra vágott fokhagymát, beletesszük a felvágott főtt krumplit és a sült tengerihal-filét, végül a paradicsomszószt. Menet közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3. lépés

Pár perc rotyogtatás után a finom kis koktélrákokat is hozzáadjuk, majd folyamatos kevergetés mellett 5 perc után levesszük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,419 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Brokkolis garnélarák

  • Fehérboros garnélarák

  • Kagyló vegyes zöldséggel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    673 kcal
  • Összes Zsír

    23 g
  • Koleszterin

    341 mg
  • Szénhidrát

    59,8 g
  • Cukor

    8,7 g
  • Fehérje

    59,7 g