Paradicsomos tengerihal-filé koktélrákkal
2013-09-23- Típus: Karcsúsító ételek, Különleges hal receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
Bulgáriai nyaralásom alatt rengeteget ettem, de szerintem nyaralás alatt sokan vagyunk így ezzel. Ott kóstoltam meg egy ehhez hasonló ételt, de már sajnos a nevére nem emlékszem. A lényeg az, hogy nagyon finom volt. :)
Ezeket szerezd be:
- 1 kg Tengerihal-filé
- 6 db Krumpli
- 50 dkg Koktélrák
- 3-4 db Paradicsom
- 1 db konzerves Paradicsom sűrítmény
- 4 gerezd Fokhagyma
- 1 db Vöröshagyma
- Olívaolaj
- Só
- Bors
1. lépés
A krumplit megfőzzük és felvágjuk. A tengerihal-filét olívaolajon megsütjük.
2. lépés
Egy másik edényben megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát és a gerezdekre vágott paradicsomot. Hozzáadjuk a karikákra vágott fokhagymát, beletesszük a felvágott főtt krumplit és a sült tengerihal-filét, végül a paradicsomszószt. Menet közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
3. lépés
Pár perc rotyogtatás után a finom kis koktélrákokat is hozzáadjuk, majd folyamatos kevergetés mellett 5 perc után levesszük.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 088 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
673 kcal -
Összes Zsír
23 g -
Koleszterin
341 mg -
Szénhidrát
59,8 g -
Cukor
8,7 g -
Fehérje
59,7 g