Őszibarackkrém
2012-10-25- Típus: Poharas desszert
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 20 perc
Van egy jó hírem! Ha télen is élveznénk a finom nyári gyümölcsöket desszertként, akkor kapjunk elő egy őszibarack befőttet és készítsük el a következő krémes desszert receptet.
Ezeket szerezd be:
- 1 literes üveg őszibarack befőtt
- 1 evőkanál cukor
- 2 tojás
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál citromlé
1. lépés
A tojások sárgáját verjük fel a cukorral és a liszttel. Dolgozzuk habosra. Szépen lassan öntsük rá a befőtt levét és lassú tűzön főzzük sűrűre.
2. lépés
Még melegen keverjük hozzá a habbá vert tojásfehérjéket, a citromlét és a kockákra vágott őszibarackot. A krémet osszuk poharakba, majd tegyük hűtőbe legalább 2 órára.
Tipp: Tálaláskor megszórhatjuk dióval, mandulával, pekándióval.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
5 623 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
498 kcal -
Zsír
1,6 g -
Szénhidrát
118,2 g -
Fehérje
2,6 g