Őszibarackkrém

2012-10-25
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Van egy jó hírem! Ha télen is élveznénk a finom nyári gyümölcsöket desszertként, akkor kapjunk elő egy őszibarack befőttet és készítsük el a következő krémes desszert receptet.

Ezeket szerezd be:

  • 1 literes üveg őszibarack befőtt
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál citromlé

1. lépés

A tojások sárgáját verjük fel a cukorral és a liszttel. Dolgozzuk habosra. Szépen lassan öntsük rá a befőtt levét és lassú tűzön főzzük sűrűre.

2. lépés

Még melegen keverjük hozzá a habbá vert tojásfehérjéket, a citromlét és a kockákra vágott őszibarackot. A krémet osszuk poharakba, majd tegyük hűtőbe legalább 2 órára.

 

Tipp: Tálaláskor megszórhatjuk dióval, mandulával, pekándióval.

 

Fogás:

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

5 623 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    498 kcal
  • Zsír

    1,6 g
  • Szénhidrát

    118,2 g
  • Fehérje

    2,6 g