Narancsos torta (liszt nélkül)

2012-06-28
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

Elérkezett a nyári napforduló, de nem lett sokkal melegebb, pedig törvényszerűen annak kellene lennie. Nem baj, ne búslakodjunk, készítsünk egy kis tortát a családnak.

Ezeket szerezd be:

  • 3-4 narancs (vegyesen lehet más citrus is)
  • 1 tk vanília aroma
  • 225 g cukor
  • 250 g őrölt mandula
  • 6 tojás
  • 1 púpozott teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál olaj

1. Lépés

Mossuk meg a narancsokat és egy külön tálban reszeljük le a héjukat. Mikor ez meg van, akkor egy külön tálban facsarjuk ki a levüket. Vigyázzunk, a magok ne kerüljenek be. Keverjük össze a lét, a héját, majd tegyünk hozzá egy kis vanília aromát.

2. Lépés

Egy külön tálban verjük fel a tojást. Adjuk hozzá a mandulát, a cukrot, a sütőport, olajat és a narancs levet és héjat. Lassan forgassuk össze. Öntsük az előkészített kivajazott kisebb sütőformánkba és süssük körülbelül egy órán át 190 °C-on. Ellenőrizzük 40 perc után, hogy a tészta megfelelően púposodik.

 

Tipp: Tálaljuk vérnarancsos vagy valamilyen citrusi fagylalttal sorbettel, de egyszerűen porcukorral is megszórva.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4,354 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szilvás túrótorta

  • Málnás-mandulás torta

  • Málnás-csokis mousse torta

  • Angol almatorta

  • Karácsonyi almatorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    765 kcal
  • Összes zsír

    37,5 g
  • Szénhidrát

    94,7 g
  • Fehérje

    23,1 g