Vérnarancsos sorbet

2012-06-19
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Egy jó kis savanykás sorbetnél jobban már csak egy behűtött koktél oltja jobban a szomjat.

Ezeket szerezd be:

  • 300 ml vérnarancslé
  • 500 g cukor
  • 500 ml víz
  • 2 tk vanília

1. Lépés

Keverjük össze a vizet és a cukrot egy serpenyőben, és forraljuk fel. Győződjünk meg róla, hogy a cukor teljesen feloldódik. Tegyük bele a keverékbe a vaníliát. Öntsük egy üvegbe és hagyjuk állni kb. egy hétig.

Ezt a vanília szirupot bármilyen édességhez, süteményhez használhatjuk, édesíthetjük.

2. Lépés

Nincs más dolgunk, mint a vérnarancslét összekevernünk 100 ml sziruppal és robotgépben jól összekeverni, majd a hűtőbe rejteni pár órára.

Akinek van fagylaltgépe, az abban is elkészítheti egyszerűen.

Fogás: Hozzávalók: , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

941 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Málnasorbet tejszínhabbal

  • Fekete ribizli-menta sorbet

  • Grépfrút sorbet

  • Eper sorbet recept

  • Cseresznyés sorbet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    359 kcal
  • Összes zsír

    0,6 g
  • Szénhidrát

    86,3 g
  • Fehérje

    2,2 g