Egyszerű fokhagymaleves

2013-03-27
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Szeretnénk fokhagymalevest készíteni, de nem tudjuk hogyan kell? Na, akkor itt van egy olyan recept, amivel már neki lehet indulni.

Ezeket szerezd be:

  • 8 gerezd Fokhagyma
  • 300 g kétnapos kenyér
  • 2 db szárított Pirospaprika
  • 2 db Tojás
  • Olaj

1. lépés

Egy kis olajon megpirítjuk a fokhagymanyomón elintézett fokhagymát, valamint hozzáadjuk az apróra vágott szárított pirospaprikát is. Ezt a két hozzávalót egybe kevergetjük.

2. lépés

Amikor már úgy látjuk, hogy jó lesz a pirítás, akkor beletesszük a csíkokra (tetszőleges is lehet) vágott vékony kenyérdarabokat, majd körülbelül 1,5 liter vízzel felöntjük. Forraljuk fel. Egy kis sóval menet közben fűszerezzük meg.

3. lépés

Ha már forr, akkor vegyük le kis lángra és további 30 percen át főzzük. 30 perc után megint vegyük nagy lángra és folyamatos kevergetés mellett tegyük bele a felvert tojásokat. Egy pár percig még főzzük, sózzuk (ha még nekünk nem jó).

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 570 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejszínes hagymaleves

  • Medvehagyma-krémleves sült baconnal és gombával

  • Tejszínes-chilis-medvehagymás hagymaleves

  • Tejfölös medvehagymaleves

  • Öthagymaleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    309 kcal
  • Összes Zsír

    11,6 g
  • Koleszterin

    82 mg
  • Szénhidrát

    42,1 g
  • Cukor

    4,7 g
  • Fehérje

    9,3 g