Mustáros csirkemell

2012-06-21
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A mustáros csirkemellet biztos, hogy minden hónapban elkészítem. Most mutatok Nektek egy elkészítési variációt.

Ezeket szerezd be:

  • 35 dkg Csirkemellfilé
  • 2 db Vöröshagyma
  • 2 dl Tejföl
  • 2 evőkanál Mustár
  • 2 evőkanál Olívaolaj
  • Bors
  • 1 Zöldfűszerkocka
  • 2 szál Petrezselyem zöldje

1. lépés

A csirkemellet kicsi kockákra, a vöröshagymát pedig szeletekre vágjuk. A hagymát olajon megfonnyasztjuk, majd a húst rádobjuk. Kissé megpirítjuk, majd annyi vizet öntünk mellé, ami teljesen ellepi. Sóval és borssal ízlésünknek megfelelően fűszerezzük és közben a zöldfűszerkockát is hozzáadjuk.

2. lépés

Amikor a hús már megpuhult és a víz jó nagy része már elpárolgott, mustárt és a tejfölt beletesszük, jó alaposan elkeverjük és kicsit összeforraljuk még az ízek kedvéért.  Ha kész, petrezselyemmel megszórjuk a tetejét. Köretként a rizs vagy a tészta dukál hozzá. 90 naposok ezt nem hallották meg. :)

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 362 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mustáros hagymás csirke

  • Mustáros csirkecsíkok

  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Aranykeszeg sóban sütve

  • Tonhallal töltött paprika sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    593 kcal
  • Összes Zsír

    33,1 g
  • Koleszterin

    159 mg
  • Szénhidrát

    17,5 g
  • Cukor

    5,5 g
  • Fehérje

    55,6 g