Mogyorós-kávés torta

2012-06-30
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

Következő receptünket Mészáros Csenge küldte be nekünk, amivel egy csúcskategóriás konyhagépet nyert.

Ezeket szerezd be:

  • 180 g étcsokoládé
  • 160 g sótlan vaj
  • 4 tojás (külön a fehérje és a sárgája rész)
  • 170 g cukor
  • 250 g őrölt dió
  • 2 evőkanál liszt
  • 1/8 teáskanál tejszín
  • A mázhoz:
  • 200 g tejcsokoládé
  • 120 ml tejszín
  • 1 evőkanál instant kávépor
  • 1 evőkanál cukorszirup vagy méz
  • 30 g fehér csokoládé

1. Lépés

Kezdje a torta elkészítésével. Vízgőz felett felolvasztjuk a vajat és a csokoládét. Egy külön tálban verjük fel a tojássárgáját a fele cukorral. Lassan adjuk hozzá az őrölt diót, a lisztet, keverjük jól össze. Hozzáadjuk az előzőleg egybeolvasztott csokoládét és a vajat.

2. Lépés

Felverjük a tojásfehérjéket a tejszínnel, amíg meg nem áll benne egy fakanál. Fokozatosan adjuk hozzá a maradék cukrot, ekkor jöhet bele néhány kanál a torta tésztájából, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a többi tésztát. Gyengéden dolgozzuk el, ne törjük össze a habot.

3. Lépés

Öntsük egy kivajazott tortaformába és süssük 175 ° C-on körülbelül 35-40 percig. Csak akkor vegyük ki, ha minden része egyenletesen megsült, és ellenőrizzük előtte fogpiszkálóval, hogy a közepe is rendesen megsült. Hagyjuk a tortát kihűlni, majd vegyük ki a formából mossuk el az edényt, és tegyük a tortát vissza, de fejjel lefelé. (Így lesz egyenletes rajta a máz.)

4. Lépés

A mázhoz keverjük össze a tejszínt, a cukorszirupot (vagy mézet) és kávéport egy kis lábasban és addig melegítjük, amíg a kávé feloldódik. Jöhet bele az apróra vágott tejcsokoládé, majd adjuk hozzá a forró tejszínes keveréket. Keverjük simára, majd öntsük rá a tortára.

Felolvasztjuk a fehér csokoládét, majd szépen rajzolunk a tortára egy spirál alakot, majd a közepétől indulva elkezdjük pókhálószerűen kifelé húzgálni, ettől lesz olyan szép pókháló forma a tetején.

Várjuk meg, amíg a csokoládé máz megdermed a tetején, hűtőbe is tehetjük.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 835 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kávés-krémsajtos jégkrémtorta

  • Kávés-mandulás torta

  • Mascarpones-kávés torta

  • Kávés-mogyorós szelet

  • Ír Bailey’s krémtorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    792 kcal
  • Összes zsír

    57,8 g
  • Szénhidrát

    59 g
  • Fehérje

    14,8 g