Ír Bailey’s krémtorta

2012-11-01
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ki gondolta volna, hogy a Bailey’s nem csak feles pohárban néz ki jól!. :) Garantáltan a következő torta recept is elnyeri a tetszésünket.

Ezeket szerezd be:

  • A tortához:
  • 2/3 csésze liszt
  • 1/4 tk sütőpor
  • 1/8 tk szódabikarbóna
  • 1/8 tk só
  • 3 evőkanál sózatlan vaj
  • 1/2 csésze barna cukor
  • 1 nagy tojás
  • 1/2 tk. vanília
  • 1/4 csésze Bailey's likőr
  • 1/8 csésze tej
  • Mázhoz:
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 3/4 csésze porcukor
  • 1 evőkanál Bailey's
  • 1 tk tej
  • Díszítés:
  • egész mandula, csokoládé forgács, tortareszelék, fahéj

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Vajazzunk ki egy tetszőleges alakú tortaformát. Egy kis tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másikban a vajat és a cukrot, amíg könnyű és puha lesz.

2. lépés

Verjük fel a tojást, majd tegyük bele a vanília kivonatot. Keverjük hozzá egyszerre a lisztes keverék felét, majd a Bailey’s-t és a tejet, majd a maradék liszt keveréket, és jól dolgozzuk össze. Öntsük tésztát előkészített formába.

3. lépés

Süssük körülbelül 25 percig, ellenőrizzük tűpróbával. Hűtsük le egy rácson.

A mázhoz keverjük egybe az összes hozzávalót egy kis tálban, és keverjük addig, amíg sima és önthető állagú lesz. Adjunk hozzá több tejet, ha nem lenne megfelelő állagú. Díszítsük a torta tetejét csokoládé reszelékkel, egész mandulával, vagy csak szórjuk meg fahéjjal.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 655 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kávés-krémsajtos jégkrémtorta

  • Kávés-mandulás torta

  • Mascarpones-kávés torta

  • Kávés-mogyorós szelet

  • Csokis-kávés torta