Ír Bailey’s krémtorta
2012-11-01- Típus: Kávés torta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ki gondolta volna, hogy a Bailey’s nem csak feles pohárban néz ki jól!. :) Garantáltan a következő torta recept is elnyeri a tetszésünket.
Ezeket szerezd be:
- A tortához:
- 2/3 csésze liszt
- 1/4 tk sütőpor
- 1/8 tk szódabikarbóna
- 1/8 tk só
- 3 evőkanál sózatlan vaj
- 1/2 csésze barna cukor
- 1 nagy tojás
- 1/2 tk. vanília
- 1/4 csésze Bailey's likőr
- 1/8 csésze tej
- Mázhoz:
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- 3/4 csésze porcukor
- 1 evőkanál Bailey's
- 1 tk tej
- Díszítés:
- egész mandula, csokoládé forgács, tortareszelék, fahéj
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Vajazzunk ki egy tetszőleges alakú tortaformát. Egy kis tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másikban a vajat és a cukrot, amíg könnyű és puha lesz.
2. lépés
Verjük fel a tojást, majd tegyük bele a vanília kivonatot. Keverjük hozzá egyszerre a lisztes keverék felét, majd a Bailey’s-t és a tejet, majd a maradék liszt keveréket, és jól dolgozzuk össze. Öntsük tésztát előkészített formába.
3. lépés
Süssük körülbelül 25 percig, ellenőrizzük tűpróbával. Hűtsük le egy rácson.
A mázhoz keverjük egybe az összes hozzávalót egy kis tálban, és keverjük addig, amíg sima és önthető állagú lesz. Adjunk hozzá több tejet, ha nem lenne megfelelő állagú. Díszítsük a torta tetejét csokoládé reszelékkel, egész mandulával, vagy csak szórjuk meg fahéjjal.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 655 megtekintés