Mirinda szelet
2012-10-09- Típus: Krémes sütemények
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 8-10
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:40 p
Ezt a sütemény többféleképpen ismerem, én Mirinda szeletként tanultam meg a Nagyimtól, de hallottam már Fantás, Colás szeletnek, van aki piros vagy zöld szörppel készíti. Tényleg nagyon sokfajta ismert. A Mamám díjat is nyert vele.
Ezeket szerezd be:
- 200 g liszt
- 7 evőkanál cukor
- 1 dl olaj
- 1 cs sütőpor
- 2 evőkanál cukrozott kakaó
- 4 tojás
- ½ kg túró
- 150 g porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 250 g margarin
- 1 citrom leve és héja
- 7 dl Mirinda
- 2 csomag vaníliás puding
1. Lépés
A tojásokat verjük kemény habbá. Egy másik tálban a sárgákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a sütőport, az olajat és végül a tojáshabot is laza mozdulatokkal hozzádolgozzuk.
2. Lépés
Készítsünk elő egy kivajazott és kilisztezett tepsit majd töltsük bele a tésztát és süssük tűpróbáig. Mikor elkészült vegyük ki és hagyjuk kihűlni. A túrót törjük össze egy villával, majd keverjük el benne a porcukorral, citromlével, héjjal és a vaníliás cukorral elkevert margarint. Ezt a krémet kenjük rá egyenletesen a piskótára.
3. Lépés
És itt jön a turpisság: a 2 vaníliás pudingport 7 dl Mirindában főzzük meg hagyományos módon. Hagyjuk kihűlni és mikor nagyjából kihűlt, de még nem ugrott össze, kenjük a túró tetejére. Akkor szeleteljük, amikor a Mirinda teljesen megkötött a tetején.
fotó: ancsiakonyhaban
Értékelések
(4.4 / 5)
7 személy értékelt
10 443 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
614 kcal -
Zsír
33.7g -
Szénhidrát
68.9 g -
Fehérje
10.8g