Burgonyás lángos

2014-01-11
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Régi piaci emlékek. Ne gondoljuk azt, hogy nehéz elkészíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg liszt (finom és rétesliszt vegyesen)
  • 25 dkg főtt, áttört burgonya
  • 2 dl tej
  • 4.5 dkg élesztő
  • 1 dkg só

1. lépés

Az élesztőt felfuttatjuk, és a hozzávalókat hozzáadjuk, kb. 60 percig kelesztjük.

2. lépés

Utána kinyújtjuk és felvágjuk, hogy szaggassunk belőle lángosokat. Forró olajba tesszük és kisütés után papírlapra tesszük. Tehetünk még rá reszelt sajtot, tejfölt. Jó étvágyat hozzá.

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , ,

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 247 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Krumplis lángos élesztő nélkül

  • Burgonyás-fokhagymás lángos recept

  • Lángos recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    562 kcal
  • Zsir

    2.9g
  • Szénhidrát

    113.2g
  • Fehérje

    20.2g
  • Koleszterin

    4mg
  • Cukor

    3.1g