Mákos guba recept
2012-09-05- Típus: Mákos guba
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Egy igazi Hungarikumról van szó, gyerekkorban biztos magunk is nagyon sokat ettünk a menzán. Nekem az egyik kedvencemről van szó. Nem csak ezért szeretjük, hanem mert gyorsan kész van.
Ezeket szerezd be:
- 4-5 kifli
- 200 g mák
- 300 ml tej
- 100 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- 100 g porcukor
- 100 g mazsola (opcionális)
1. Lépés
A kifliket kis szeletekre vágjuk. A tejet összekeverjük a kétfajta cukorral, a citromhéjjal, majd felmelegítjük. Egy nagy tálban lelocsoljuk a kifliket a tejjel és hagyjuk egy kicsit ázni.
2. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és vajazzuk ki a tepsinket. Rakjuk bele a kifliket. Daráljuk össze a mákot, keverjük össze porcukorral, ha nem az előre cukrozott változatot használnánk. Öntsük a mákot a a kiflikre, lehetőleg mindenhová jusson, a végén megszórjuk a mazsolával. Sütőbe tesszük és 20 perc alatt megpirítjuk a tetejét.
Porcukorral megszórva tálaljuk.