Mákos guba recept

2012-09-05
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Egy igazi Hungarikumról van szó, gyerekkorban biztos magunk is nagyon sokat ettünk a menzán. Nekem az egyik kedvencemről van szó. Nem csak ezért szeretjük, hanem mert gyorsan kész van.

Ezeket szerezd be:

  • 4-5 kifli
  • 200 g mák
  • 300 ml tej
  • 100 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom héja
  • 100 g porcukor
  • 100 g mazsola (opcionális)

1. Lépés

A kifliket kis szeletekre vágjuk. A tejet összekeverjük a kétfajta cukorral, a citromhéjjal, majd felmelegítjük. Egy nagy tálban lelocsoljuk a kifliket a tejjel és hagyjuk egy kicsit ázni.

2. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és vajazzuk ki a tepsinket. Rakjuk bele a kifliket. Daráljuk össze a mákot, keverjük össze porcukorral, ha nem az előre cukrozott változatot használnánk. Öntsük a mákot a a kiflikre, lehetőleg mindenhová jusson, a végén megszórjuk a mazsolával. Sütőbe tesszük és 20 perc alatt megpirítjuk a tetejét.

Porcukorral megszórva tálaljuk.

 

fotó: ourkitchen.fisherpaykel
Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5 898 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás mákos guba