Tavaszi tekercs recept
2013-10-17- Típus: Tavaszi tekercs receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 55 perc
A tavaszi tekercset mindig is szerettem. Mi mindig az előkészített, lefagyasztott változatát vettük, de egyik alkalommal úgy döntöttem, hogy én magam dobom össze.
Ezeket szerezd be:
- 2 csomag Réteslap (2x20 dkg-os)
- 2 db Vöröshagyma
- 500 g Pulykamell darálthús
- 150 g Sárgarépa
- 200 g Káposzta
- 5 evőkanál Szójaszósz
- Só
- Bors
- Olaj
1. lépés
A vöröshagymát apró kis kockákra vágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk.
2. lépés
Amikor a hús megsült, belekeverjük a lereszelt káposztát és a répát, majd félpuhára főzzük. A szójaszószt belecsurrantjuk.
3. lépés
Kettő-három réteslapot egymásra teszünk, 15×15-ös kockákra felvágjuk, a közepére helyezzük a tölteléket, összehajtjuk és a két szélét behajtjuk.
4. lépés
Előkapunk egy tepsit, sütőpapapírral kibéleljük, rátesszük a tekercseket, olajjal átkenjük és szép aranybarnára sütjük.
TIPP: Ha csípősen szeretjük, akkor a töltelékbe tegyünk ízlés szerint chilit. Én imádom.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
9 153 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
833 kcal -
Összes Zsír
50,9 g -
Koleszterin
54 mg -
Szénhidrát
63,6 g -
Cukor
11 g -
Fehérje
31,5 g