Tavaszi tekercs recept

2013-10-17
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 55 perc

A tavaszi tekercset mindig is szerettem. Mi mindig az előkészített, lefagyasztott változatát vettük, de egyik alkalommal úgy döntöttem, hogy én magam dobom össze.

Ezeket szerezd be:

  • 2 csomag Réteslap (2x20 dkg-os)
  • 2 db Vöröshagyma
  • 500 g Pulykamell darálthús
  • 150 g Sárgarépa
  • 200 g Káposzta
  • 5 evőkanál Szójaszósz
  • Bors
  • Olaj

1. lépés

A vöröshagymát apró kis kockákra vágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk.

2. lépés

Amikor a hús megsült, belekeverjük a lereszelt káposztát és a répát, majd félpuhára főzzük. A szójaszószt belecsurrantjuk.

3. lépés

Kettő-három réteslapot egymásra teszünk, 15×15-ös kockákra felvágjuk, a közepére helyezzük a tölteléket, összehajtjuk és a két szélét behajtjuk.

4. lépés

Előkapunk egy tepsit, sütőpapapírral kibéleljük, rátesszük a tekercseket, olajjal átkenjük és szép aranybarnára sütjük.

TIPP: Ha csípősen szeretjük, akkor a töltelékbe tegyünk ízlés szerint chilit. Én imádom.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

9 153 megtekintés

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    833 kcal
  • Összes Zsír

    50,9 g
  • Koleszterin

    54 mg
  • Szénhidrát

    63,6 g
  • Cukor

    11 g
  • Fehérje

    31,5 g