Áfonyás-citromos szelet

2012-10-31
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ez a sütemény iszonyatosan jól néz ki, nem igaz? Mikor ráakadtam az interneten egyszerűen muszáj volt elkészítenem. Az eredmény finom, omlós, kicsit savanykás.

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 1,5 csésze darált keksz
  • 6 evőkanál vaj
  • 1/4 csésze kristálycukor
  • 1 citrom héja
  • Töltelék:
  • 2 nagy tojás sárgája
  • 392 ml natúr joghurt
  • 1/2 csésze friss citromlé
  • 1 teáskanál citromhéj
  • 1 csésze friss áfonya

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Vajazzunk ki egy tetszőleges sütőformát.
Egy közepes tálban dolgozzuk össze a darált kekszet, az olvasztott vajat, a cukrot és citromhéjat. Keverjük addig, amíg egybe nem áll. Nyomkodjuk bele a tésztát a sütőformánk aljába. Tegyük sütőbe és süssük 10 percig, vegyük ki a sütőből és tegyük félre hűlni.

2. Lépés

Keverjük össze a tojássárgáját és a joghurtot, adjuk hozzá a citromlevet és a citrom héját. Addig keverjük, amíg a keverék sima lesz és kezd besűrűsödni. Szórjuk bele a megmosott egész áfonyákat.

3. Lépés

Öntsük a citromos-áfonyás keveréket a kekszes tésztára, ha szeretnék akkor szórjuk még meg egy kis áfonyával. Süssük 15 percig.

Tálalás előtt jól hűtsük be, vágjuk szeletekre.

 

forrás: twopeasandtheirpod

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

2,858 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabkekszes-málnahabos torta

  • 3bit szelet

  • Keksztekercs rumos-kókuszos töltelékkel

  • Gomba desszert

  • Békakirályfi desszert

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    298 kcal
  • Zsír

    16.4g
  • Szénhidrát

    34.3g
  • Fehérje

    4.8g