Áfonyás-citromos szelet
2012-10-31- Típus: Kekszsütemény
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Ez a sütemény iszonyatosan jól néz ki, nem igaz? Mikor ráakadtam az interneten egyszerűen muszáj volt elkészítenem. Az eredmény finom, omlós, kicsit savanykás.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 1,5 csésze darált keksz
- 6 evőkanál vaj
- 1/4 csésze kristálycukor
- 1 citrom héja
- Töltelék:
- 2 nagy tojás sárgája
- 392 ml natúr joghurt
- 1/2 csésze friss citromlé
- 1 teáskanál citromhéj
- 1 csésze friss áfonya
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Vajazzunk ki egy tetszőleges sütőformát.
Egy közepes tálban dolgozzuk össze a darált kekszet, az olvasztott vajat, a cukrot és citromhéjat. Keverjük addig, amíg egybe nem áll. Nyomkodjuk bele a tésztát a sütőformánk aljába. Tegyük sütőbe és süssük 10 percig, vegyük ki a sütőből és tegyük félre hűlni.
2. Lépés
Keverjük össze a tojássárgáját és a joghurtot, adjuk hozzá a citromlevet és a citrom héját. Addig keverjük, amíg a keverék sima lesz és kezd besűrűsödni. Szórjuk bele a megmosott egész áfonyákat.
3. Lépés
Öntsük a citromos-áfonyás keveréket a kekszes tésztára, ha szeretnék akkor szórjuk még meg egy kis áfonyával. Süssük 15 percig.
Tálalás előtt jól hűtsük be, vágjuk szeletekre.
forrás: twopeasandtheirpod
Értékelések
(4 / 5)
5 személy értékelt
5 135 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
298 kcal -
Zsír
16.4g -
Szénhidrát
34.3g -
Fehérje
4.8g