Mesyke szelet

2014-07-02
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Egy versenyre készítettem először. Sütés nélküli, ezért gyorsan elkészül, és persze nagyon finom! :)

Ezeket szerezd be:

  • Az első réteg:
  • 25 dkg édes keksz (darálva vagy összetörve)
  • 10 dkg porcukor (átszitálva)
  • 15 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • A második réteg:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1/2 tasak zselatin
  • A harmadik réteg:
  • 1 tasak Dr. Oetker Házi krémes krém
  • 8 dl tej
  • A negyedik réteg:
  • 3 dl habtejszín
  • 1/2 cs. zselatin

1. Lépés

Az első réteg:
Összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük, meg kell hogy tartsa a töltelékeket.

2. Lépés

Második réteg:
A túrót burgonyanyomón átpasszírozom, összekeverem a cukorral, a kemény tejszínhabbal, és egy fél tasak zselatinnal, amit kb. 1/2 dl vízben feloldottunk. Ezt felkenem a kekszes alapra.

3. Lépés

Harmadik réteg:
8 dl tejjel 3 percig keményre verjük a krémport ezt tesszük a túrós rétegre.

4. Lépés

Negyedik réteg:
Kemény tejszínhabot készítünk, és 1/2 dl vízben feloldott zselatint keverünk bele, és a vaníliás krémre simítjuk. Tetejére csokireszeléket, olvasztott csokit vagy tortadarát szórjunk díszítésként!

 

Mesy vagyok,és szeretek új recepteket kipróbálni:)

Értékelések

(5 / 5)

5 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

6 325 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás tejszelet

  • Stollwerck szelet

  • Diós habos szelet

  • Gyümölcsös szelet

  • Lime kocka recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1,037 kcal
  • Zsír

    66.2g
  • Szénhidrát

    91.6g
  • Fehérje

    21.3g
  • Koleszterin

    112mg
  • Cukor

    60.5g