Mascarpones fánk

2012-06-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

Általában Húsvétkor szoktam készíteni és akkor, mikor egyébként a mascarpone-ból nem lenne kedvem tiramisut csinálni.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg mascarpone
  • 12 dkg fahéjas cukor
  • 4 tojás
  • 0,5 dl rum
  • olaj a sütéshez

1. Lépés

Egy tálban keverjük össze a cukrot, a mascarponet és a tojásokat, majd öntsük hozzá a rumot és egy habverővel keverjük simára. Verjük fel a tojásfehérjéket kemény habbá, majd hozzászórjuk a lisztet és óvatosan összedolgozzuk.

2. Lépés

Egy forró vízzel lelocsolt kanállal kis gömböcöket szaggatunk és olajban kisütjük, mindkét oldalát barnára sütjük. Mikor készen vannak egy szalvétára rakjuk őket, hogy az olaj felszívódjon, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp: Ínyencek akár lekvárral vagy mogyorókrémmel is fogyaszthatják.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 082 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tarkedli recept

  • Túróval töltött fánk

  • Sütőporos fánk

  • Joghurtos fánk Gizitől

  • Extra puha csöröge fánk

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    507 kcal
  • Összes zsír

    14,8 g
  • Szénhidrát

    70,0 g
  • Fehérje

    16,3 g