Lekváros rácsos pite

2018-09-23
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 50 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

Nincs is jobb, mint a nagyi házi rácsos pitéje. Hogyha nincs otthon semmilyen gyümölcs, akkor sem kell elkeseredni, készíthetjük a spejzból levett lekvárból.

Ezeket szerezd be:

  • 500 g liszt
  • 250 g vaj
  • 200 g cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1.5 dl tejföl
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 250 g cseresznyelekvár

1. lépés

A sütőport szórjuk bele a lisztbe, majd morzsoljuk bele a vajat. Szórjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, egy tojást és a lereszelt citromhéjat. A tejfölt is keverjük hozzá, majd gyúrjuk össze a tésztát.

2. lépés

A tésztát tegyük hűtőbe fél órára, így könnyen nyújtható lesz. Az idő leteltével osszuk el úgy, hogy 1/3 és 2/3 rész maradjon.

3. lépés

A 2/3 tésztát nyújtsuk ki, egy pitesütő formát vajazzunk és lisztezzünk ki, és a kinyújtott tésztát fektessük bele úgy, hogy egy kis pereme is legyen. Kenjük el rajta a lekvárt, majd a maradék tésztát nyújtsuk ki, vágjunk belőle csíkokat, és rácsozzuk be velük a tetejét.

4. lépés

A megmaradt tojást verjük fel, és kenjük meg vele a tészta tetejét. Az előmelegített sütőbe tesszük, majd 180°C-on süssük fél óra alatt készre.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

337 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós rácsos kocka

  • Rácsos linzer