Lekváros rácsos pite
2018-09-23- Típus: Rácsos sütemények
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 50 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Nincs is jobb, mint a nagyi házi rácsos pitéje. Hogyha nincs otthon semmilyen gyümölcs, akkor sem kell elkeseredni, készíthetjük a spejzból levett lekvárból.
Ezeket szerezd be:
- 500 g liszt
- 250 g vaj
- 200 g cukor
- 2 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1.5 dl tejföl
- 1 citromból nyert citromhéj
- 250 g cseresznyelekvár
1. lépés
A sütőport szórjuk bele a lisztbe, majd morzsoljuk bele a vajat. Szórjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, egy tojást és a lereszelt citromhéjat. A tejfölt is keverjük hozzá, majd gyúrjuk össze a tésztát.
2. lépés
A tésztát tegyük hűtőbe fél órára, így könnyen nyújtható lesz. Az idő leteltével osszuk el úgy, hogy 1/3 és 2/3 rész maradjon.
3. lépés
A 2/3 tésztát nyújtsuk ki, egy pitesütő formát vajazzunk és lisztezzünk ki, és a kinyújtott tésztát fektessük bele úgy, hogy egy kis pereme is legyen. Kenjük el rajta a lekvárt, majd a maradék tésztát nyújtsuk ki, vágjunk belőle csíkokat, és rácsozzuk be velük a tetejét.
4. lépés
A megmaradt tojást verjük fel, és kenjük meg vele a tészta tetejét. Az előmelegített sütőbe tesszük, majd 180°C-on süssük fél óra alatt készre.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 240 megtekintés