Frozen Latte

2013-07-04
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Hideg kávé csokoládéval és tejszínhabbal. Ebben a melegben különösen jól jön!

Ezeket szerezd be:

  • 400 ml lehűtött eszpresszó
  • 300 ml hideg tej
  • 10 jégkocka
  • 200 ml tejszín
  • 1 evőkanál cukor
  • 50 g ét vagy tejcsokoládé
  • 2 eper a díszítéshez

1. lépés

A csokoládét gőzfürdő felett megolvasztjuk. Ezután öntsük bele a fele csokoládét 2 magas falú pohárba, majd kanállal kenjük össze a poharat. Azonnal tegyük hűtőbe és hűtsük le.

2. lépés

A tejszínt verjük keményre a cukorral. Vegyük ki a poharakat a hűtőből, az aljára öntsük a maradék csokit, majd dogjuk rá a jégkockát. Összeöntjük a kávét és tejet, majd a poharakba töltjük. Tetejére kanalazzuk a tejszínhabot, reszeljünk rá csokit és díszítsük eperrel.

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 037 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Dupla joghurtos őszibarack vodkával

  • Egres és menta limonádé

  • Rózsaszín limonádé

  • Csupa citrus limonádé

  • Kefires-mentás-vodkás görögdinnye

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    296 kcal
  • Zsír

    15g
  • Szénhidrát

    31.8g
  • Fehérje

    8g