Málnás-marcipános muffin

2012-06-16
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Marcipánt nem szoktam sokat készíteni, mert igazából nem vagyok oda érte, de a párom szereti, úgy hogy a kedvéért szoktam sütni ezt a finomságot.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg liszt
  • 175 g cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 tk só
  • 1 tk vanília
  • 1 tojás
  • 1 csésze tej
  • 1,5 dl olvasztott vaj
  • A töltelékhez:
  • 2-3 evőkanál málna lekvár
  • 150 g marcipán
  • apróra vágott mandula

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. Osszuk a marcipánt kb. 24 felé. (Legegyszerűbb, ha tekercset gurigázunk belőle, és vágjuk vékony szeletekre). Tegyen egy kicsi málna lekvárt felére a többit pedig tegyük félre.

2. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót egy tálban. Egy másik tálban keverjük össze a tojást, a tejet, a vajat és a vanília aromát. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, és jól összekeverjük.

3. Lépés

Kanalazzuk bele a tészta felét a muffin sütőbe vagy a papírokba, adjunk hozzá egy darab málnás töltött marcipán, és kanalazzuk a tetejére a maradék tésztát. Megszórjuk apróra vágott mandulával és az apró marcipánnal. Süssük sütőben kb. 20 percig.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 100 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabpelyhes muffin reggelire

  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    875 kcal
  • Összes zsír

    33,9 g
  • Szénhidrát

    130,1 g
  • Fehérje

    14,8g