Csokoládékosárkák mogyoróvajas-sütőtökkrémmel

2015-03-23
  • Hány főre: 2-3
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A sokoldalú sütőtök, melyet már nem csak megsütve fogyasztunk, hanem pl. desszertként is.

Ezeket szerezd be:

  • 12,5 dkg étcsokoládé (80%-os)
  • 30 dkg sütőtök (előtte megsütve)
  • 2-3 ek mogyoróvaj (édes)
  • porcukor (ízlés szerint)
  • 1 mk őrölt fahéj

1. Lépés

A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd egy ecsettel kenjük ki a szilikonos muffin formákat. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen.

2. Lépés

Amikor a csokoládé megdermedt, vegyük ki a formákat a hűtőből és ismét kenjük rá egy réteg csokoládét. Ezután megint tegyük be a hűtőbe dermedni.

3. Lépés

Az előzőleg megsütött sütőtököt tegyük bele egy tálba, és adjuk hozzá az édes mogyoróvajat, majd ízlés szerint porcukrot, és őrölt fahajat. Ezután keverjük alaposan össze.

4. Lépés

A csokoládéval kikent formákat vegyük ki a hűtőből, majd óvatosan fordítsuk ki a formából. Ezután kanalazzuk bele a mogyoróvajas-sütőtökkrémet, majd a maradék olvasztott csokoládéval csorgassuk meg. (vigyázzunk hogy a meleg csokoládé ne folyjon rá a csokoládékosárkákra, mert különben azok megolvadnak)

5. Lépés

Ezután tegyük be a hűtőbe pár órára, (akár egész éjszakára) hogy az ízek jól összeérjenek. Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd kínáljuk.

 

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

955 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás kakaós tea sütemény

  • Isteni madeleine

  • Csokis virágok

  • Csokis-habos sütemény eperrel

  • Darálós sütemény

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    363 kcal
  • Zsír

    20.7g
  • Szénhidrát

    39.3g
  • Fehérje

    8.3g
  • Koleszterin

    10mg
  • Cukor

    28.9g