Banános-diós muffin recept

2012-04-01
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 46 perc

Ezeket szerezd be:

  • 3-4 érett banán
  • 1/3 csésze olvasztott vaj
  • 3/4 csésze cukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vanília
  • 1 evőkanál eszpresszó kávé
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • Csipet só
  • 2 csésze liszt
  • 1 csésze apróra vágott dió

Elkészítés: 

Ehhez a recepthez nincsen szükségünk robotgépre.
1. Előmelegítjük a sütőt 160 °C-ra. Egy fakanállal keverjük össze a vajat, a banánok felét, amit péppé törünk.
2. Keverjük össze egy másik tálban a cukrot, a tojást, az eszpresszót és vaníliát. Ezt a keveréket megszórjuk a szódabikarbónával és sóval.  A két keveréket most összeönthetjük, néhányszor megkeverjük.
3. Adjuk hozzá a lisztet, keverjük össze, amíg csak egybe áll és forgassuk bele a diót is.
4. Öntsük a keveréket egy előkészített muffin sütőbe, amit muffin papírokkal béleltünk ki. Figyeljünk, hogy csak a papír háromnegyedéig töltsük, mert a tészta fel fog jönni sütés közben! Szeleteljük fel a maradék banánt és mindegyik muffin tetejére pottyantsunk pár darabot. Tegyük be a sütőbe és süssük 25-30 percig. Ellenőrizzük egy fogpiszkáló segítségével, hogy a tészta teljesen megsült a belsején is. Lehűlés után maradék dióval megszórva tálaljuk!

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

12 358 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabpelyhes muffin reggelire

  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept