Banános-diós muffin recept
2012-04-01- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 46 perc
Ezeket szerezd be:
- 3-4 érett banán
- 1/3 csésze olvasztott vaj
- 3/4 csésze cukor
- 1 tojás
- 1 teáskanál vanília
- 1 evőkanál eszpresszó kávé
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- Csipet só
- 2 csésze liszt
- 1 csésze apróra vágott dió
Elkészítés:
Ehhez a recepthez nincsen szükségünk robotgépre.
1. Előmelegítjük a sütőt 160 °C-ra. Egy fakanállal keverjük össze a vajat, a banánok felét, amit péppé törünk.
2. Keverjük össze egy másik tálban a cukrot, a tojást, az eszpresszót és vaníliát. Ezt a keveréket megszórjuk a szódabikarbónával és sóval. A két keveréket most összeönthetjük, néhányszor megkeverjük.
3. Adjuk hozzá a lisztet, keverjük össze, amíg csak egybe áll és forgassuk bele a diót is.
4. Öntsük a keveréket egy előkészített muffin sütőbe, amit muffin papírokkal béleltünk ki. Figyeljünk, hogy csak a papír háromnegyedéig töltsük, mert a tészta fel fog jönni sütés közben! Szeleteljük fel a maradék banánt és mindegyik muffin tetejére pottyantsunk pár darabot. Tegyük be a sütőbe és süssük 25-30 percig. Ellenőrizzük egy fogpiszkáló segítségével, hogy a tészta teljesen megsült a belsején is. Lehűlés után maradék dióval megszórva tálaljuk!
Értékelések
(4.3 / 5)
3 személy értékelt
12 358 megtekintés