Marcipános puncs torta

2013-11-30
Marcipános puncs torta
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Az unokám szülinapi tortája volt és marcipánnal kérte. Nyomban el is készítettem neki.

Ezeket szerezd be:

  • Piskóta:
  • 5 tojás
  • 6 kanál cukor
  • 1 deci étolaj
  • 7 púpozott kanál liszt
  • fél deci víz
  • 1 cs. sütőpor
  • A sziruphoz:
  • 20 deka kristálycukor és annyi víz, hogy ellepje
  • Málnaszörp
  • rum
  • A vajkrémhez:
  • 15 deka margarin
  • 10 deka porcukor
  • kevés vanília aroma
  • A bevonáshoz:
  • marcipán

1. lépés

A tojásokat szétválasztom és a liszt és sütőpor kivételével a sárgájához adom az összes hozzávalót, majd habosra keverem. A tojások fehérjét 3 kanál cukorral habbá verem és a sárga masszával összekeverem. Hozzáadom a sütőporos lisztet, és kapcsos tortaformába kanalazom, ami 24x24es.

2. lépés

Az oldalát kimargarinozom, az aljára pedig sütőpapírt teszem, majd 160 fokon lassan megsütöm. Csak akkor veszem le a formáról, amikor kihűlt.

3. lépés

Elkészítem a szirupot: a kristálycukrot felöntöm annyi vízzel ami ellepi, összeforralom. Leveszem a tűzről, ketté öntöm, az egyikbe rumot vagy szörpöt teszek a másikat simán hagyom. Ekkor 3 egyenlő részre vágom a piskótát, és a középső lapot csíkokba felvágom és szirupba forgatom.

4. lépés

Az alsó lapot visszateszem a torta formába és vékonyan lekvárral megkenem, a másik lapot is, amit majd lefordítok. Hűtőbe kb fél órára beteszem. Az oldalát vajkrémmel lekentem. Marcipánnal bevonom, tetszés szerint díszítem.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2,097 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mikulás váró torta

    Mikulás váró torta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    743 kcal
  • Zsír

    43.9g
  • Koleszterin

    136mg
  • Szénhidrát

    81.9g
  • Cukor

    51.3g
  • Fehérje

    7.5g