Marcipános puncs torta
2013-11-30- Típus: Marcipános torta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 50 perc
Az unokám szülinapi tortája volt és marcipánnal kérte. Nyomban el is készítettem neki.
Ezeket szerezd be:
- Piskóta:
- 5 tojás
- 6 kanál cukor
- 1 deci étolaj
- 7 púpozott kanál liszt
- fél deci víz
- 1 cs. sütőpor
- A sziruphoz:
- 20 deka kristálycukor és annyi víz, hogy ellepje
- Málnaszörp
- rum
- A vajkrémhez:
- 15 deka margarin
- 10 deka porcukor
- kevés vanília aroma
- A bevonáshoz:
- marcipán
1. lépés
A tojásokat szétválasztom és a liszt és sütőpor kivételével a sárgájához adom az összes hozzávalót, majd habosra keverem. A tojások fehérjét 3 kanál cukorral habbá verem és a sárga masszával összekeverem. Hozzáadom a sütőporos lisztet, és kapcsos tortaformába kanalazom, ami 24x24es.
2. lépés
Az oldalát kimargarinozom, az aljára pedig sütőpapírt teszem, majd 160 fokon lassan megsütöm. Csak akkor veszem le a formáról, amikor kihűlt.
3. lépés
Elkészítem a szirupot: a kristálycukrot felöntöm annyi vízzel ami ellepi, összeforralom. Leveszem a tűzről, ketté öntöm, az egyikbe rumot vagy szörpöt teszek a másikat simán hagyom. Ekkor 3 egyenlő részre vágom a piskótát, és a középső lapot csíkokba felvágom és szirupba forgatom.
4. lépés
Az alsó lapot visszateszem a torta formába és vékonyan lekvárral megkenem, a másik lapot is, amit majd lefordítok. Hűtőbe kb fél órára beteszem. Az oldalát vajkrémmel lekentem. Marcipánnal bevonom, tetszés szerint díszítem.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
5 236 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
743 kcal -
Zsír
43.9g -
Koleszterin
136mg -
Szénhidrát
81.9g -
Cukor
51.3g -
Fehérje
7.5g