Bakonyi sertésszelet

2012-09-12
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A bakonyi módon elkészített ételek finom tejfölös-gombás mártással készülnek, ami nagyon fel tudja dobni az ételek ízét.

Ezeket szerezd be:

  • 6 szelet sertéskaraj
  • 20 dkg csiperke
  • 1 vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 doboz tejföl
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • só, bors ízlés szerint
  • olaj

1. lépés

Vegyük elő a hús szeleteket, klopfoljuk ki, amennyiben ez szükséges, sózzuk és borsozzuk, majd megforgatjuk őket lisztben. Egy serpenyőben melegítsünk fel olajat, majd süssük meg benne a húsokat. Amikor a húsok megsültek, kiszedjük őket és ugyanazon az olajon elkezdjük megpárolni az apróra vágott hagymát.

2. lépés

A hagymát szórjuk meg pirospaprikával, tegyük bele a szeletelt paradicsomot, gombát. Helyezzük vissza a húsokat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd fedjük le és fedő alatt 45 percig főzzük. Amikor a húsok megpuhultak, a tejfölt összekeverjük egy evőkanál liszttel és behabarjuk a mártást.

Szerintem galuskával a legfinomabb.

 

fotó: atdhungariancuisine

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 8
Értékeld a receptet!

8 személy értékelt

12 653 megtekintés

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    347 kcal
  • Zsír

    23,3 g
  • Szénhidrát

    7,9 g
  • Fehérje

    26,2 g