Bakonyi sertésszelet
2012-09-12- Típus: Bakonyi módra készült
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
A bakonyi módon elkészített ételek finom tejfölös-gombás mártással készülnek, ami nagyon fel tudja dobni az ételek ízét.
Ezeket szerezd be:
- 6 szelet sertéskaraj
- 20 dkg csiperke
- 1 vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 doboz tejföl
- 1 kiskanál pirospaprika
- 1 evőkanál liszt
- só, bors ízlés szerint
- olaj
1. lépés
Vegyük elő a hús szeleteket, klopfoljuk ki, amennyiben ez szükséges, sózzuk és borsozzuk, majd megforgatjuk őket lisztben. Egy serpenyőben melegítsünk fel olajat, majd süssük meg benne a húsokat. Amikor a húsok megsültek, kiszedjük őket és ugyanazon az olajon elkezdjük megpárolni az apróra vágott hagymát.
2. lépés
A hagymát szórjuk meg pirospaprikával, tegyük bele a szeletelt paradicsomot, gombát. Helyezzük vissza a húsokat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd fedjük le és fedő alatt 45 percig főzzük. Amikor a húsok megpuhultak, a tejfölt összekeverjük egy evőkanál liszttel és behabarjuk a mártást.
Szerintem galuskával a legfinomabb.
fotó: atdhungariancuisine
Értékelések
(4.5 / 5)
8 személy értékelt
12 653 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
347 kcal -
Zsír
23,3 g -
Szénhidrát
7,9 g -
Fehérje
26,2 g