Holland szelet

2013-12-02
  • Hány főre: 8-10
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Nagyon finom, csak ajánlani tudom az elkészítését.

Ezeket szerezd be:

  • Hozzávalók a tésztához:
  • 50 deka liszt
  • 6 deka margarin
  • 16 deka porcukor
  • 2 egész tojás
  • 1tk szódabikarbóna
  • 4 evőkanál olvasztott méz
  • 1 deci tejföl
  • A krém hozzávalói:
  • 6 deci tej
  • 6-7 kanál liszt
  • 1 kanál cukor
  • Ezeket felfőzöm és kihűtöm.
  • 25 deka margarin
  • 25 deka porcukor
  • A máz készítése
  • 18 deka porcukor
  • 18 deka margarin
  • 2 kanál tej
  • 1 csg főzés nélküli mogyorós pudingpor

1. Lépés

A tészta hozzávalóit összegyúrom, 4 részre osztom és 4 lapot sütök belőle.

2. Lépés

A tejet a liszttel és a cukorral felfőzöm és kihűtöm. A margarinból és a porcukorból finom krémet keverek és a kihűlt lisztes péppel összekeverem. Ketté veszem: az egyikbe kakaóport teszek, a másikba 1 csg vaníliás cukrot.

3. Lépés

Elkezdem a tészta összeállítását. Az alsó lapra kenem a csokis krémet. Erre ráteszem a második lapot, majd rá baracklekvárt kenek. Erre jön a harmadik lap és a vaníliás krém.  Végül a negyedik lap, amire máz a kerül.

4. Lépés

A máz hozzávalóit összekeverem, és gőz felett besűrítem. Még melegen a tésztára egyenletesen elkenem.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

5 308 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lekváros rácsos pite

  • Csokoládés zabsüti mandulával

  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Fahéjas-mazsolás püspökkenyér

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    875 kcal
  • Zsír

    42.7g
  • Koleszterin

    40mg
  • Szénhidrát

    114.9g
  • Cukor

    62.3g
  • Fehérje

    9.5g