Holland szelet
2013-12-02- Típus: Édes sütemények
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8-10
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 50 perc
Nagyon finom, csak ajánlani tudom az elkészítését.
Ezeket szerezd be:
- Hozzávalók a tésztához:
- 50 deka liszt
- 6 deka margarin
- 16 deka porcukor
- 2 egész tojás
- 1tk szódabikarbóna
- 4 evőkanál olvasztott méz
- 1 deci tejföl
- A krém hozzávalói:
- 6 deci tej
- 6-7 kanál liszt
- 1 kanál cukor
- Ezeket felfőzöm és kihűtöm.
- 25 deka margarin
- 25 deka porcukor
- A máz készítése
- 18 deka porcukor
- 18 deka margarin
- 2 kanál tej
- 1 csg főzés nélküli mogyorós pudingpor
1. Lépés
A tészta hozzávalóit összegyúrom, 4 részre osztom és 4 lapot sütök belőle.
2. Lépés
A tejet a liszttel és a cukorral felfőzöm és kihűtöm. A margarinból és a porcukorból finom krémet keverek és a kihűlt lisztes péppel összekeverem. Ketté veszem: az egyikbe kakaóport teszek, a másikba 1 csg vaníliás cukrot.
3. Lépés
Elkezdem a tészta összeállítását. Az alsó lapra kenem a csokis krémet. Erre ráteszem a második lapot, majd rá baracklekvárt kenek. Erre jön a harmadik lap és a vaníliás krém. Végül a negyedik lap, amire máz a kerül.
4. Lépés
A máz hozzávalóit összekeverem, és gőz felett besűrítem. Még melegen a tésztára egyenletesen elkenem.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
5 308 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
875 kcal -
Zsír
42.7g -
Koleszterin
40mg -
Szénhidrát
114.9g -
Cukor
62.3g -
Fehérje
9.5g