Barackos-mandulás muffin

2013-10-20
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A muffinnal mindig egyszerű dolgunk van, ezért szeretem annyira. Ráadásul a lehetőségek sora végtelen.

Ezeket szerezd be:

  • 3 nagy tojás
  • 100g barna cukor
  • néhány csepp mandula kivonat
  • 25g olvasztott vaj
  • 100g liszt
  • 25g őrölt mandula
  • 2 kis őszibarack
  • 2 teáskanál sárgabarack lekvár
  • 1 evőkanál hántolt mandula

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Egy nagy tálban kézi habverővel keverjük össze a tojásokat, a cukrot és mandula kivonatot, amíg habos lesz. Öntsük hozzá az olvasztott vajat és dolgozzuk tovább, amíg összeáll. Szitáljuk hozzá a lisztet, őrölt mandulát és egy csipet sót.

2. lépés

A barackokat megmossuk, félbevágjuk, majd kivesszük a magját. A barackos tovább vágjuk kis formás kocákra. Osszuk a tésztát a kivajazott, papírral bélelt muffinsütőbe. Tegyünk mindegyik tetejére baracklekvárt és néhány kocka barackot.

3. lépés

Szórjunk a tetejére egy kis mandulát és egy kis barna cukrot, majd süssük 20-25 percig, amíg aranybarnára sül.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 233 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabpelyhes muffin reggelire

  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    245 kcal
  • Zsir

    10g
  • Szénhidrát

    34g
  • Fehérje

    7g