Barackos-mandulás muffin
2013-10-20- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
A muffinnal mindig egyszerű dolgunk van, ezért szeretem annyira. Ráadásul a lehetőségek sora végtelen.
Ezeket szerezd be:
- 3 nagy tojás
- 100g barna cukor
- néhány csepp mandula kivonat
- 25g olvasztott vaj
- 100g liszt
- 25g őrölt mandula
- 2 kis őszibarack
- 2 teáskanál sárgabarack lekvár
- 1 evőkanál hántolt mandula
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Egy nagy tálban kézi habverővel keverjük össze a tojásokat, a cukrot és mandula kivonatot, amíg habos lesz. Öntsük hozzá az olvasztott vajat és dolgozzuk tovább, amíg összeáll. Szitáljuk hozzá a lisztet, őrölt mandulát és egy csipet sót.
2. lépés
A barackokat megmossuk, félbevágjuk, majd kivesszük a magját. A barackos tovább vágjuk kis formás kocákra. Osszuk a tésztát a kivajazott, papírral bélelt muffinsütőbe. Tegyünk mindegyik tetejére baracklekvárt és néhány kocka barackot.
3. lépés
Szórjunk a tetejére egy kis mandulát és egy kis barna cukrot, majd süssük 20-25 percig, amíg aranybarnára sül.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 233 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
245 kcal -
Zsir
10g -
Szénhidrát
34g -
Fehérje
7g