Tegnapi burgonyapüré ropogósan
2012-05-26- Típus: Rántott zöldségek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 35 perc
Tegnap túl sok burgonyapürét csináltam a sült húshoz, de nem akartam kidobni. Gondoltam egyet és ötletesen felhasználtam, amivel a pénztárcámat is kíméltem.
Ezeket szerezd be:
- Burgonyapüré
- 30 dekára számolva 2 Tojás
- 5 dkg Zsemlemorzsa
- 15 dkg Liszt
- Só
- Olaj (sütéshez)
1. lépés
Elővesszük a tegnapról maradt burgonyapürét és a beletesszük a tojás sárgáját, a két kanál lisztet és ízlésünknek megfelelően megsózzuk. Jól összekeverjük a masszát.
2. lépés
Bevizezzük a kezünket és golyócskákat vagy egyéb formákat készítünk, amit meghempergetünk majd elsőnek a lisztben, tojásban és végül a zsemlemorzsában. Ha kész a formánk, akkor a kisütjük olajban.
Ehetjük salátával vagy akár fokhagymás kefirrel is.
Értékelések
(4.5 / 5)
4 személy értékelt
3 470 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
395 kcal -
Összes Zsír
17,8 g -
Koleszterin
106 mg -
Szénhidrát
50 g -
Cukor
0,9 g -
Fehérje
8,6 g