Tegnapi burgonyapüré ropogósan

2012-05-26
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Tegnap túl sok burgonyapürét csináltam a sült húshoz, de nem akartam kidobni. Gondoltam egyet és ötletesen felhasználtam, amivel a pénztárcámat is kíméltem.

Ezeket szerezd be:

  • Burgonyapüré
  • 30 dekára számolva 2 Tojás
  • 5 dkg Zsemlemorzsa
  • 15 dkg Liszt
  • Olaj (sütéshez)

1. lépés

Elővesszük a tegnapról maradt burgonyapürét és a beletesszük a tojás sárgáját, a két kanál lisztet és ízlésünknek megfelelően megsózzuk. Jól összekeverjük a masszát.

2. lépés

Bevizezzük a kezünket és golyócskákat vagy egyéb formákat készítünk, amit meghempergetünk majd elsőnek a lisztben, tojásban és végül a zsemlemorzsában. Ha kész a formánk, akkor a kisütjük olajban.

Ehetjük salátával vagy akár fokhagymás kefirrel is.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 470 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rántott gomba

  • Tejfölös karfiol prézlivel

  • Fűszeres-rántott karfiol

  • Rántott gomba töltve

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    395 kcal
  • Összes Zsír

    17,8 g
  • Koleszterin

    106 mg
  • Szénhidrát

    50 g
  • Cukor

    0,9 g
  • Fehérje

    8,6 g

Kommentek