Krumplival töltött paprika

2013-01-24
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Egy régi szakácskönyvben leltem rá ennek a receptnek az alapjára, amit azóta sokat variáltam, de mostanra megszületett a tökéletes, amit a család nagyon szeret.

Ezeket szerezd be:

  • 0,5 kg burgonya
  • 50 g szalonna
  • 2 evőkanál apróra vágott újhagyma
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál majoránna
  • vaj és tej
  • 4-6 db kaliforniai paprika
  • 20 dkg reszelt sajt

1. lépés

A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd levágjuk a tetejüket, hogy tölthetők legyenek. A burgonyát megpucoljuk, sós vízben megfőzzük, majd áttörjük, és annyi vajjal és tejjel összemixeljük, hogy szép habos legyen.

2. lépés

A zöldhagymákat apróra vágjuk, majd az apró kockákra vágott szalonnával megpirítjuk, szép barnára. Hozzászórjuk a fűszereket, majd a végén egybekeverjük a krumplipürével.

3. lépés

Belekanalazzuk a pürét a paprikákba, majd jénaiba tesszük. A paprikák tetejét megszórjuk reszelt sajttal, újhagymával, majd kis fűszerrel (bazsalikom, majoránna) kevés vizet öntünk alá, fóliával lefedjük, és 200°C-on 10 perc alatt grill fokozaton átsütjük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 652 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Chilis túrókrémmel töltött paprika és paradicsom

  • Túrókrémmel töltött paprika és paradicsom bruschettával

  • Chilis-medvehagymás vajkrémmel töltött paprika baconbe

  • Chilis-medvehagymás vajkrémmel töltött paprika

  • Sajtos libamájpástétommal töltött paprika

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    451 kcal
  • Zsír

    25.9g
  • Szénhidrát

    32.8g
  • Fehérje

    21.9g