Krumplival töltött paprika
2013-01-24- Típus: Paprika töltve receptek, Zöldségköretek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 50 perc
Egy régi szakácskönyvben leltem rá ennek a receptnek az alapjára, amit azóta sokat variáltam, de mostanra megszületett a tökéletes, amit a család nagyon szeret.
Ezeket szerezd be:
- 0,5 kg burgonya
- 50 g szalonna
- 2 evőkanál apróra vágott újhagyma
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál majoránna
- vaj és tej
- 4-6 db kaliforniai paprika
- 20 dkg reszelt sajt
1. lépés
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd levágjuk a tetejüket, hogy tölthetők legyenek. A burgonyát megpucoljuk, sós vízben megfőzzük, majd áttörjük, és annyi vajjal és tejjel összemixeljük, hogy szép habos legyen.
2. lépés
A zöldhagymákat apróra vágjuk, majd az apró kockákra vágott szalonnával megpirítjuk, szép barnára. Hozzászórjuk a fűszereket, majd a végén egybekeverjük a krumplipürével.
3. lépés
Belekanalazzuk a pürét a paprikákba, majd jénaiba tesszük. A paprikák tetejét megszórjuk reszelt sajttal, újhagymával, majd kis fűszerrel (bazsalikom, majoránna) kevés vizet öntünk alá, fóliával lefedjük, és 200°C-on 10 perc alatt grill fokozaton átsütjük.
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
5 652 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
451 kcal -
Zsír
25.9g -
Szénhidrát
32.8g -
Fehérje
21.9g