Krémsajtos-sonkás tekercsek

2013-03-29
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A recept egészen egyszerű, ha rendelkezünk egy elkészített leveles tésztával. Nagyon gyorsan tölthető, bármilyen feltétellel. Húsvétra a sonka és krémsajt a nyerő!

Ezeket szerezd be:

  • 200 g sonka
  • 3 rúd krémsajt
  • 1 csomag leveles tészta
  • 200 g reszelt sajt
  • 2-3 újhagyma
  • só, bors
  • vaj

1. lépés

A leveles tésztát vegyük ki a mélyhűtőből és egy tiszta felületen tekerjük ki. A sonkát vágyjuk kis kockákra, csíkokra, de egy élelmiszer feldolgozóval is „összeapríthatjuk”. Az újhagymát vágjuk apró szeletekre, majd kicsit morzsoljuk össze az ujjainkkal, hogy a karikák szétjöjjenek.

2. lépés

A krémsajtot nyomjuk egy tálba, majd villával kicsit keverjük fel. A leveles tészta lapot vékonyan kenjük meg, egyenletesen oszlassuk el rajta a sajtot. Szórjuk meg a felvágott sonkával, reszelt sajttal és az újhagymával, de igény szerint használhatunk kukoricát is. Tekerjük fel a lapot, csigába vagy „macskaszem” mintájára. Csomagoljuk be, majd tegyük vissza kicsit a fagyasztóba. Ennél a folyamatnál természetesen fagyasztható. Azért kell ezt a lépést megtenni, hogy könnyebben lehessen szeletelni.

3. lépés

Húsz perc elég is neki, akkor szeleteljük ujjnyi vastagságúra, majd helyezzük sütőpapírra. 180°C-on 10-15 perc alatt süssük készre.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

7 080 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagymás-túrós csiga

  • Kolbászos csiga Gizitől

  • Diós tekercs

  • Hamis pisztácia tekercs, tökmagliszttel

  • Kakaós rózsa csiga, kelesztés nélkül

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    537 kcal
  • Zsír

    43.3g
  • Szénhidrát

    17.6g
  • Fehérje

    20g