Krémsajtos-sonkás tekercsek
2013-03-29- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 60 perc
A recept egészen egyszerű, ha rendelkezünk egy elkészített leveles tésztával. Nagyon gyorsan tölthető, bármilyen feltétellel. Húsvétra a sonka és krémsajt a nyerő!
Ezeket szerezd be:
- 200 g sonka
- 3 rúd krémsajt
- 1 csomag leveles tészta
- 200 g reszelt sajt
- 2-3 újhagyma
- só, bors
- vaj
1. lépés
A leveles tésztát vegyük ki a mélyhűtőből és egy tiszta felületen tekerjük ki. A sonkát vágyjuk kis kockákra, csíkokra, de egy élelmiszer feldolgozóval is „összeapríthatjuk”. Az újhagymát vágjuk apró szeletekre, majd kicsit morzsoljuk össze az ujjainkkal, hogy a karikák szétjöjjenek.
2. lépés
A krémsajtot nyomjuk egy tálba, majd villával kicsit keverjük fel. A leveles tészta lapot vékonyan kenjük meg, egyenletesen oszlassuk el rajta a sajtot. Szórjuk meg a felvágott sonkával, reszelt sajttal és az újhagymával, de igény szerint használhatunk kukoricát is. Tekerjük fel a lapot, csigába vagy „macskaszem” mintájára. Csomagoljuk be, majd tegyük vissza kicsit a fagyasztóba. Ennél a folyamatnál természetesen fagyasztható. Azért kell ezt a lépést megtenni, hogy könnyebben lehessen szeletelni.
3. lépés
Húsz perc elég is neki, akkor szeleteljük ujjnyi vastagságúra, majd helyezzük sütőpapírra. 180°C-on 10-15 perc alatt süssük készre.
Értékelések
(4.2 / 5)
5 személy értékelt
7 080 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
537 kcal -
Zsír
43.3g -
Szénhidrát
17.6g -
Fehérje
20g