Körteparfé recept

2013-02-24
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A parfék különösen gyors édességek és egy mutatós pohárban bárkit megörvendeztetnek. Készítsük más gyümölcsökből is.

Ezeket szerezd be:

  • 2 tojásfehérje
  • 250 g porcukor
  • 300 g kis kockákra vágott körte
  • A díszítéshez:
  • körteszeletek
  • tejszínhab
  • fahéj

1. lépés

A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, majd laza mozdulatokkal hozzákeverjük a körte darabokat.

Poharakba adagoljuk, majd jól behűtjük. A tetejét tejszínhabbal és gyümölcsdarabokkal díszítjük, illetve megszórhatjuk fahéjjal és más gyümölccsel is.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

2 878 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    674 kcal
  • Zsír

    5g
  • Szénhidrát

    160.5g
  • Fehérje

    4.8g