Fokhagymás parajleves
2012-07-19- Típus: Zöldséglevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 50 perc
A fokhagymás parajleves egy tipikus nyári leves, amelyet akár hidegen vagy melegen is ehetünk.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg Paraj
- 1 db Vöröshagyma
- 3 gerezd Fokhagyma
- 2 evőkanál Vaj
- 1,5 dl Tejföl
- 1 liter Zöldségleves (leveskockából)
- Só
- Bors
- Szerecsendió
1. lépés
A parajt leveleit kicsire összetépkedjük, összevágjuk, majd 1 evőkanál vaj alatt megdinszteljük. Várjuk meg, míg az egész összeesik és a leve is elfő.
2. lépés
A szintén kicsire vágott vöröshagymát és a fokhagymanyomóval elintézett pépes fokhagymát 1 evőkanál vajon megpároljuk és felöntjük a leveskockából készített 1 liter zöldséglevessel. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük ízlésünk szerint, és keverjük hozzá a tejfölt is.
3. lépés
Amikor a levesünket megfűszereztük, öntsük mellé a puhára főzött parajunkat is. Főzzük össze a kettőt forrásig. Finom, fehér kenyeret ajánlok mellé.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 551 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
323 kcal -
Összes Zsír
17,3 g -
Koleszterin
29 mg -
Szénhidrát
34,9 g -
Cukor
7,1 g -
Fehérje
12,5 g