Fokhagymás parajleves

2012-07-19
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A fokhagymás parajleves egy tipikus nyári leves, amelyet akár hidegen vagy melegen is ehetünk.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg Paraj
  • 1 db Vöröshagyma
  • 3 gerezd Fokhagyma
  • 2 evőkanál Vaj
  • 1,5 dl Tejföl
  • 1 liter Zöldségleves (leveskockából)
  • Bors
  • Szerecsendió

1. lépés

A parajt leveleit kicsire összetépkedjük, összevágjuk, majd 1 evőkanál vaj alatt megdinszteljük. Várjuk meg, míg az egész összeesik és a leve is elfő.

2. lépés

A szintén kicsire vágott vöröshagymát és a fokhagymanyomóval elintézett pépes fokhagymát 1 evőkanál vajon megpároljuk és felöntjük a leveskockából készített 1 liter zöldséglevessel. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük ízlésünk szerint, és keverjük hozzá a tejfölt is.

3. lépés

Amikor a levesünket megfűszereztük, öntsük mellé a puhára főzött parajunkat is. Főzzük össze a kettőt forrásig. Finom, fehér kenyeret ajánlok mellé.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5 551 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

  • Mexikói zöldségleves füstölt sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    323 kcal
  • Összes Zsír

    17,3 g
  • Koleszterin

    29 mg
  • Szénhidrát

    34,9 g
  • Cukor

    7,1 g
  • Fehérje

    12,5 g