Kolbászos csiga
2013-11-09- Hány főre: 4
- Előkészítés: 2:0 p
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 2:25 p
Valami jó lenne holnap az iskolába a gyereknek uzsonnára,hogy ne a megszokott szalámis szendvics legyen hát kicsit utánanéztem és találtam egy receptet ami szerintem elnyeri majd tetszését.
Ezeket szerezd be:
- 60 dkg liszt
- 2 tk só
- 1 tojás
- 0,5 dl olaj
- kb. 2 dl víz
- 3 dkg élesztő
- Kolbász és sajt
1. lépés
Szokásos módon a kenyérsütővel dolgoztatom ki a tésztát.Utána kelesztőtálban megkelesztem.Ha megkelt 2 db-ra vágom és 2-3 mm vastagra nyújtom.
2. lépés
Ha van éppen itthon natúr vajkrém(és hát miért ne lenne)megkenem vele.A kolbászt apró kockára vágtam amíg kelt a tészta és a trapistát is felkockáztam vagy lehet reszelni is.Most a megkent tésztára elosztom a kolbász is és a sajtot is.Feltekerem mint a beiglit és kb 2 ujjnyi vastag szeletekre vágom.Sütőpapíros tepsibe még hagyom kelni egy 20-25 percet.
3. lépés
Előmelegítem a sütőt és mielőtt beteszem még reszelt sajttal megszórom a csigákat.
20-25 perc alatt megsütöm.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 889 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
871 kcal -
Zsír
29.8g -
Szénhidrát
117.7g -
Fehérje
30.8g