Kolbászos csiga

2013-11-09
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 2:0 p
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 2:25 p

Valami jó lenne holnap az iskolába a gyereknek uzsonnára,hogy ne a megszokott szalámis szendvics legyen hát kicsit utánanéztem és találtam egy receptet ami szerintem elnyeri majd tetszését.

Ezeket szerezd be:

  • 60 dkg liszt
  • 2 tk só
  • 1 tojás
  • 0,5 dl olaj
  • kb. 2 dl víz
  • 3 dkg élesztő
  • Kolbász és sajt

1. lépés

Szokásos módon a kenyérsütővel dolgoztatom ki a tésztát.Utána kelesztőtálban megkelesztem.Ha megkelt 2 db-ra vágom és 2-3 mm vastagra nyújtom.

2. lépés

Ha van éppen itthon natúr vajkrém(és hát miért ne lenne)megkenem vele.A kolbászt apró kockára vágtam amíg kelt a tészta és a trapistát is felkockáztam vagy lehet reszelni is.Most a megkent tésztára elosztom a kolbász is és a sajtot is.Feltekerem mint a beiglit és kb 2 ujjnyi vastag szeletekre vágom.Sütőpapíros tepsibe még hagyom kelni egy 20-25 percet.

3. lépés

Előmelegítem a sütőt és mielőtt beteszem még reszelt sajttal megszórom a csigákat.
20-25 perc alatt megsütöm.

 

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , , , ,

Imádok új ételeket kipróbálni!!

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5 889 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagymás-túrós csiga

  • Kolbászos csiga Gizitől

  • Diós tekercs

  • Hamis pisztácia tekercs, tökmagliszttel

  • Kakaós rózsa csiga, kelesztés nélkül

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    871 kcal
  • Zsír

    29.8g
  • Szénhidrát

    117.7g
  • Fehérje

    30.8g