Kókuszos-meggyes sütemény
2012-11-11- Típus: Csokoládétorta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 50 perc
A következő sütemény recept olyan hozzávalókból készült, amiket a konyhában és a spejzban találtam. Egy kis improvizálásból született.
Ezeket szerezd be:
- 2 tábla fehér csoki (Milka vagy Boci)
- 1 evőkanál vaj
- 1 dl tej
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 kis csomag kókuszreszelék + 3 evőkanál a sütemény tetejére
- 18 dkg sima liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg búzadara
- 1 kis üveg meggy befőtt
- 3 evőkanál kakaó
- 1 Dr. Oetker tortabevonó
1. lépés
A fehér csokit egy evőkanál vajjal és 1 dl tejjel összekeverjük egy lábasban, majd alacsony lángon felolvasztjuk. Addig melegítsük, ameddig szépen felolvad, utána tegyük félre hűlni. A tojásokat egy nagy tálban összekeverjük, majd hozzászórjuk a cukrot, majd addig keverjük, ameddig krémes állagú lesz.
2. lépés
Amikor a fehér csoki kihűlt hozzákeverhetjük a tojáshoz. Ekkor jöhet bele a kókusz, majd a sütőporral, búzadarával elkevert sima liszt. Végül jöhet bele a kakaó. Keverjük a tésztát simára. Vajazzunk ki jól egy tetszőleges sütőformát, majd öntsük bele a tésztát.
3. lépés
A tésztába szórjunk magozott meggyet, minél több lesz benne, annál finomabb. Ha kész, tegyük sütőbe és alsó-felső sütéssel süssük 30-36 percet 180°C-on. Ellenőrizzük tűpróbával. Tegyük félre hűlni.
4. lépés
Mozgassuk meg a tésztát, vágjuk körbe a szélénél, majd fordítsuk ki egy tányérra. Olvasszunk fel egy tortabevonót (én a Dr. Oetker zacskós fajtát használtam, azzal könnyű dolgunk van, mert mikróban is felmelegíthetjük), és egyenletesen kenjük a sütemény tetejére. Végül szórjuk meg kókuszreszelékkel, majd tegyük hideg helyre.
Amikor a csoki megkötött a tetején szeletelhető is.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 125 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
405 kcal -
Zsír
18.4g -
Szénhidrát
52 g -
Fehérje
9.3g