Sajtos-sonkás pogácsa

2015-01-16
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Ez a pogácsa gyorsan összeállítható, sem élesztő, sem pedig sütőpor nem kell hozzá. Így aztán, ha kevés időm van, csak előveszem a receptet, és kb. egy óra múlva már az asztalon illatoznak a frissen kisült pogácsák.

Ezeket szerezd be:

  • 2 dl tej
  • 8 dkg margarin
  • 1 tk só
  • 20 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 15-20 dkg sonka

1. Lépés

A tejet a margarinnal felforralni, majd hozzákeverni a lisztet és a sót.
Addig keverni ameddig elválik az edény falától. Ekkor levenni a tűzhelyről, és hagyjuk langyosra hűlni.

2. Lépés

Ameddig hűl, lereszeljük a sajtot, és apró kockára vágjuk a sonkát. Amikor már csak langyos, egyesével hozzá keverünk 2 db előzőleg villával kissé felvert tojást.

3. Lépés

Ezután belekeverjük a sajtot, majd a sonkát is. Egy tepsit kibélelünk sütő papírral, és kanállal kis halmokat helyezünk rá a masszából. Kicsit távolabb tegyük őket egymástól, mert sütés közben a pogácsák megfognak nőni.

4. Lépés

Felverjük a megmaradt tojást, majd kenjük le a pogácsák tetejét.

5. Lépés

Helyezzük előmelegített sütőben, majd közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra.
Ha túl gyorsan elkezdene pirulni a teteje, takarjuk le sütő papírral és a sütési idő vége előtt pár perccel vegyük csak le a papírt.

Egyszerű, gyorsan elkészül és nagyon finom.

 

 

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 354 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Juhtúrós-mazsolás pogácsa

  • Sajtos-tejfölös pogácsa

  • Kétmagvas pogácsa

  • Kelesztés nélküli pogácsa

  • Kolbászos-túrós pogácsa

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    631 kcal
  • Zsír

    37.7g
  • Szénhidrát

    43.5g
  • Fehérje

    28.8g
  • Koleszterin

    195mg
  • 2.9g