Hallal töltött sushi

2012-05-27
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A sushi jellegzetes japán étel, nem mindenki van oda a nyers halas változatért, de mivel kuriózum, ezért ínyenceknek kötelező megkóstolni!

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg rizs
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál borecet
  • 6 lap nori (szárított tengeri alga)
  • 20 dkg tonhal (nyers vagy párolt)
  • 3 újhagyma
  • 1 konzerves bébirépa

1. Lépés

Főzzük meg a rizst enyhén sós vízben, kb. 20 perc alatt. Nem kell pergősre főzni, a lényeg, hogy összeálljon. A rizst ezután szűrjük le, majd keverjük hozzá a cukrot, a sót és a borecetet.

2. Lépés

Készítsük elő a konzerves bébirépát, öntsük le a levét és mossuk is meg őket, hogy a tartósítószeres íz eltűnjön róla. Az újhagymát mossuk meg és mágjuk kis ujjnyi szeletekre.

3. Lépés

Mártsuk vízbe a norit, csöpögtessük le, majd helyezzük egy alufóliára. Kenjük rá a riszt, majd a szélére helyezzük a zöldségeket és a halat, majd az alufólia segítségével hengerítsük fel. Az így kapott hengereket tegyük egy tálcára és helyezzük a hűtőbe legalább 2-3 órára.

4. Lépés

Hűlés után csomagoljuk ki és vágjuk a tekercseket 2 cm-es sushi formákra.

Tálaljuk különböző csípős mártással vagy szezámolajjal megspriccelve.

 

 

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 766 megtekintés

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    273,5 kcal
  • Összes Zsír

    5,8 g
  • Szénhidrát

    41,3 g
  • Fehérje

    12,9 g