Hallal töltött sushi
2012-05-27- Típus: Sushi receptek
- Nemzetiség: Japán
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 60 perc
A sushi jellegzetes japán étel, nem mindenki van oda a nyers halas változatért, de mivel kuriózum, ezért ínyenceknek kötelező megkóstolni!
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg rizs
- 2 evőkanál cukor
- 3 evőkanál borecet
- 6 lap nori (szárított tengeri alga)
- 20 dkg tonhal (nyers vagy párolt)
- 3 újhagyma
- 1 konzerves bébirépa
1. Lépés
Főzzük meg a rizst enyhén sós vízben, kb. 20 perc alatt. Nem kell pergősre főzni, a lényeg, hogy összeálljon. A rizst ezután szűrjük le, majd keverjük hozzá a cukrot, a sót és a borecetet.
2. Lépés
Készítsük elő a konzerves bébirépát, öntsük le a levét és mossuk is meg őket, hogy a tartósítószeres íz eltűnjön róla. Az újhagymát mossuk meg és mágjuk kis ujjnyi szeletekre.
3. Lépés
Mártsuk vízbe a norit, csöpögtessük le, majd helyezzük egy alufóliára. Kenjük rá a riszt, majd a szélére helyezzük a zöldségeket és a halat, majd az alufólia segítségével hengerítsük fel. Az így kapott hengereket tegyük egy tálcára és helyezzük a hűtőbe legalább 2-3 órára.
4. Lépés
Hűlés után csomagoljuk ki és vágjuk a tekercseket 2 cm-es sushi formákra.
Tálaljuk különböző csípős mártással vagy szezámolajjal megspriccelve.
Értékelések
(3 / 5)
2 személy értékelt
3 766 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
273,5 kcal -
Összes Zsír
5,8 g -
Szénhidrát
41,3 g -
Fehérje
12,9 g