Karamellás puding süti

2012-09-01
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A puding süti előnyeit már megismerhettük. A következő karamellás receptünk pedig tökéletes arra, hogy valami gyors finomságot üssünk össze a családnak.

Ezeket szerezd be:

  • 1 csésze (250 ml) liszt
  • 360 g cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só
  • 125 ml olvasztott vaj
  • 125 g kakaópor
  • 125 ml tej
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/2 csésze finomra vágott mandula
  • Tetejére:
  • 625 ml forró tej
  • porcukor

1. Lépés

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra, vajazzuk és lisztezzük ki a sütőformánkat. Keverjük össze a lisztet, 180 g cukorral, a sütőporral és a sóval. Keverjük össze a vajat és 1/4 csésze kakaót, adjuk hozzá a száraz hozzávalókat együtt a 1/2 csésze tejjel és a vanília kivonattal, keverjük el jól egy villával. Töltsük a tésztát a formába.

2. Lépés

Keverjük össze a fennmaradó 180 g cukrot, a fennmaradó 1/4 csésze kakaót és a mandulát. Szórjuk rá a tésztára. Óvatosan öntsünk 625 ml forró tejet az egész tetejére, ne keverjük. Süssük sütőben 40-45 percig, vagy amíg a teteje fényes lesz és a mártás pezsegni kezd.

Porcukorral megszórjuk és azonnal tálaljuk. Tejszínhabbal vagy fagylalttal is szolgálhatjuk, mandulával megszórva.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 970 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pudingos-kókuszos szelet

  • Pudingos süti málna dzsemmel

  • Almás pudingos kocka

  • Tangó szelet

  • Márványos epres szelet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    364 kcal
  • Fehérje

    6 g
  • Zsír

    14 g
  • Szénhidrát

    57 g