Karamellás puding süti
2012-09-01- Típus: Pudingos süti
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
A puding süti előnyeit már megismerhettük. A következő karamellás receptünk pedig tökéletes arra, hogy valami gyors finomságot üssünk össze a családnak.
Ezeket szerezd be:
- 1 csésze (250 ml) liszt
- 360 g cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál só
- 125 ml olvasztott vaj
- 125 g kakaópor
- 125 ml tej
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1/2 csésze finomra vágott mandula
- Tetejére:
- 625 ml forró tej
- porcukor
1. Lépés
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra, vajazzuk és lisztezzük ki a sütőformánkat. Keverjük össze a lisztet, 180 g cukorral, a sütőporral és a sóval. Keverjük össze a vajat és 1/4 csésze kakaót, adjuk hozzá a száraz hozzávalókat együtt a 1/2 csésze tejjel és a vanília kivonattal, keverjük el jól egy villával. Töltsük a tésztát a formába.
2. Lépés
Keverjük össze a fennmaradó 180 g cukrot, a fennmaradó 1/4 csésze kakaót és a mandulát. Szórjuk rá a tésztára. Óvatosan öntsünk 625 ml forró tejet az egész tetejére, ne keverjük. Süssük sütőben 40-45 percig, vagy amíg a teteje fényes lesz és a mártás pezsegni kezd.
Porcukorral megszórjuk és azonnal tálaljuk. Tejszínhabbal vagy fagylalttal is szolgálhatjuk, mandulával megszórva.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 970 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
364 kcal -
Fehérje
6 g -
Zsír
14 g -
Szénhidrát
57 g