Karácsonyi borzselé

2012-11-17
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Itthon annyira nem szokás zseléket fogyasztani, de külföldön annál inkább szeretik Karácsonykor ezeket a finomságokat. Gondoljunk csak az angolok karácsonyi pudingjára.

Ezeket szerezd be:

  • 10 lap zselatin
  • 500ml vörösbor
  • 300ml narancslé
  • 2 evőkanál méz
  • 2 csík citromhéj
  • 1 tk fahéj
  • 5 szegfűszeg
  • 6 vanília rúd

1. lépés

Áztassuk a zselatint 3-4 evőkanál hideg vízben 5 percig. Melegítsük fel a bort, a narancslevet, a mézet, a citromhéjat a fűszerekkel együtt egy lábasban, forraljuk fel, hogy elpárologjon a borból az alkohol.

2. lépés

Távolítsuk el a zselatint a vízből, és óvatosan rázza meg. Tegyük bele a lábashoz, és keverjük addig, amíg megolvad. Szűrjük le, és öntse óvatosan 6 díszes pudingos vagy magas falú pohárba a zselét. Hagyjuk állni körülbelül 4 órán át.

3. lépés

Díszíthetjük vaníliarúddal hosszában, vagy kanalazhatunk a tetejére 1-1 gombóc vanília fagylaltot.

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5,211 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Túrótorta őzgerincben, sütés nélkül

  • Halloween zselé

  • Cseresznye zselé

  • Erdei gyümölcs zselé

  • Gumisüti recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    270 kcal
  • Cukor

    28 g
  • Zsír

    10 g