Karácsonyi borzselé
2012-11-17- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 20 perc
Itthon annyira nem szokás zseléket fogyasztani, de külföldön annál inkább szeretik Karácsonykor ezeket a finomságokat. Gondoljunk csak az angolok karácsonyi pudingjára.
Ezeket szerezd be:
- 10 lap zselatin
- 500ml vörösbor
- 300ml narancslé
- 2 evőkanál méz
- 2 csík citromhéj
- 1 tk fahéj
- 5 szegfűszeg
- 6 vanília rúd
1. lépés
Áztassuk a zselatint 3-4 evőkanál hideg vízben 5 percig. Melegítsük fel a bort, a narancslevet, a mézet, a citromhéjat a fűszerekkel együtt egy lábasban, forraljuk fel, hogy elpárologjon a borból az alkohol.
2. lépés
Távolítsuk el a zselatint a vízből, és óvatosan rázza meg. Tegyük bele a lábashoz, és keverjük addig, amíg megolvad. Szűrjük le, és öntse óvatosan 6 díszes pudingos vagy magas falú pohárba a zselét. Hagyjuk állni körülbelül 4 órán át.
3. lépés
Díszíthetjük vaníliarúddal hosszában, vagy kanalazhatunk a tetejére 1-1 gombóc vanília fagylaltot.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
8 599 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
270 kcal -
Cukor
28 g -
Zsír
10 g