Gumisüti recept
2013-02-11- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Először elég bizarrnak tűnik, de az íze meglepően finom. Jelen recept Moncsytól származik.
Ezeket szerezd be:
- 1. réteg:
- 3 tojás
- 4 evőkanál porcukor
- 1,5 dl víz
- 2 evőkanál zselatin
- 2. réteghez:
- 3 tojás
- 4 evőkanál porcukor
- 1,5 dl víz
- 2 evőkanál zselatin
- 2 evőkanál kakaó
- 3. réteg:
- 5 dl tejföl
- 7 evőkanál porcukor
- 1,5 dl víz
- 2 evőkanál zselatin
- 4. réteghez:
- 2 dl szörp
- 1,5 dl víz
- 2 evőkanál zselatin
1. Lépés
Az 1. sárga réteg elkészítéséhez a 3 tojássárgáját összekeverjük 3 evőkanál porcukorral, a 3 tojásfehérjét pedig 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verünk. Egy kis lábasban 1,5 dl vizet felforralunk 2 evőkanál zselatinnal.
A zselatint beleöntjük a sárgájába, majd hozzákeverjük a fehérjét is. Vékonyan kikent tortaformába, vagy egyszerű műanyagdobozba töltjük és hagyjuk megdermedni.
2. Lépés
A 2. barna réteget ugyanúgy készítjük, mint az előzőt, csak a sárgájába belekeverünk még 2 evőkanál keserű kakaót. Azt a krémet a sárga rétegre öntjük, szintén hagyjuk hűtőben állni.
A 3. fehér réteg elkészítéséhez fél liter tejfölt összekeverünk 7 evőkanál porcukorral. Közben felforralunk 1,5 dl vízben 2 evőkanál zselatint. Ehhez hozzáöntjük a tejfölt, és a megdermedt kakaós rétegre öntjük.
3. Lépés
A 4. réteghez 2 dl szörpöt 1,5 dl vizet felforralunk 2 evőkanál zselatinnak, és a tejfölös rétegre önjük. Hagyjuk dermedni, majd szeletelve tálaljuk.
Értékelések
(4.2 / 5)
21 személy értékelt
17 712 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
337 kcal -
Zsír
8.5g -
Szénhidrát
53.6g -
Fehérje
14.4g