Gumisüti recept

2013-02-11
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Először elég bizarrnak tűnik, de az íze meglepően finom. Jelen recept Moncsytól származik.

Ezeket szerezd be:

  • 1. réteg:
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1,5 dl víz
  • 2 evőkanál zselatin
  • 2. réteghez:
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1,5 dl víz
  • 2 evőkanál zselatin
  • 2 evőkanál kakaó
  • 3. réteg:
  • 5 dl tejföl
  • 7 evőkanál porcukor
  • 1,5 dl víz
  • 2 evőkanál zselatin
  • 4. réteghez:
  • 2 dl szörp
  • 1,5 dl víz
  • 2 evőkanál zselatin

1. Lépés

Az 1. sárga réteg elkészítéséhez a 3 tojássárgáját összekeverjük 3 evőkanál porcukorral, a 3 tojásfehérjét pedig 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verünk. Egy kis lábasban 1,5 dl vizet felforralunk 2 evőkanál zselatinnal.

A zselatint beleöntjük a sárgájába, majd hozzákeverjük a fehérjét is. Vékonyan kikent tortaformába, vagy egyszerű műanyagdobozba töltjük és hagyjuk megdermedni.

2. Lépés

A 2. barna réteget ugyanúgy készítjük, mint az előzőt, csak a sárgájába belekeverünk még 2 evőkanál keserű kakaót. Azt a krémet a sárga rétegre öntjük, szintén hagyjuk hűtőben állni.

A 3. fehér réteg elkészítéséhez fél liter tejfölt összekeverünk 7 evőkanál porcukorral. Közben felforralunk 1,5 dl vízben 2 evőkanál zselatint. Ehhez hozzáöntjük a tejfölt, és a megdermedt kakaós rétegre öntjük.

3. Lépés

A 4. réteghez 2 dl szörpöt 1,5 dl vizet felforralunk 2 evőkanál zselatinnak, és a tejfölös rétegre önjük. Hagyjuk dermedni, majd szeletelve tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.6 / 5)

3.6 5 12
Értékeld a receptet!

12 személy értékelt

10 413 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Túrótorta őzgerincben, sütés nélkül

  • Halloween zselé

  • Cseresznye zselé

  • Erdei gyümölcs zselé

  • Epres-málnás zselé

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    337 kcal
  • Zsír

    8.5g
  • Szénhidrát

    53.6g
  • Fehérje

    14.4g