Juhtúrós-baconos csirke

2013-01-23
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Ha finom és friss juhtúrót találunk a piacon, akkor ezt a receptet mindenképpen készítsük el. Sült krumplival, de barna rizzsel és párolt zöldséggel is tálalhatjuk.

Ezeket szerezd be:

  • 4-6 szelet csirkemell
  • 250 g juhtúró
  • 2 evőkanál petrezselyemzöld
  • 1 tk vegeta, ételízesítő
  • 1 evőkanál snidling
  • 2 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 1 tojás
  • só, bors ízlés szerint
  • 4-6 szelet bacon

1. lépés

A túrót egy tálba tesszük, majd villával átnyomkodjuk. Összekeverjük a tojással és a fűszerekkel. A csirkemelleket kiklopfoljuk, majd mindegyik közepébe teszünk a túrós keverékből. Feltekerjük.

2. lépés

A csirkemelleket fogpiszkálóval rögzítjük, majd betekerjük baconszalonnába, ha kell, azt is rögzítjük. A csirkéket egy vajjal kikent tepsibe tesszük, majd fólia alatt puhára sütjük. Amikor megpuhultak, levesszük a fóliát és úgy sütjük tovább pirulásig.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 434 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Aszalt szilvával töltött csirkemell Marcsitól

  • Rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel töltött sertéskaraj

  • Sonkával-sajttal-paprikával töltött és baconba tekert csirkemell

  • Baconba tekert csirkemáj hagymás krumplipürével

  • Sajtos sonkás göngyölt csirkemell sajtmártással