Juhtúrós-baconos csirke
2013-01-23- Típus: Göngyölt hús receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 55 perc
Ha finom és friss juhtúrót találunk a piacon, akkor ezt a receptet mindenképpen készítsük el. Sült krumplival, de barna rizzsel és párolt zöldséggel is tálalhatjuk.
Ezeket szerezd be:
- 4-6 szelet csirkemell
- 250 g juhtúró
- 2 evőkanál petrezselyemzöld
- 1 tk vegeta, ételízesítő
- 1 evőkanál snidling
- 2 gerezd fokhagyma, reszelve
- 1 tojás
- só, bors ízlés szerint
- 4-6 szelet bacon
1. lépés
A túrót egy tálba tesszük, majd villával átnyomkodjuk. Összekeverjük a tojással és a fűszerekkel. A csirkemelleket kiklopfoljuk, majd mindegyik közepébe teszünk a túrós keverékből. Feltekerjük.
2. lépés
A csirkemelleket fogpiszkálóval rögzítjük, majd betekerjük baconszalonnába, ha kell, azt is rögzítjük. A csirkéket egy vajjal kikent tepsibe tesszük, majd fólia alatt puhára sütjük. Amikor megpuhultak, levesszük a fóliát és úgy sütjük tovább pirulásig.
Értékelések
(4.3 / 5)
3 személy értékelt
6 919 megtekintés