Jonatánsaláta

2012-06-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg jonatánalma
  • 10 dkg cukor
  • 30 dkg majonéz
  • őrölt fahéj
  • 1 citrom leve
  • szegfűszeg
  • víz

1. Lépés

Az almákat tisztítsuk és pucoljuk meg, szedjük ki a magházat és vágjuk kockákra őket. Locsoljuk meg őket citromlével, hogy ne barnuljanak meg. Tegyük egy nagyobb edénybe, szórjuk meg cukorral és hagyjuk állni egy kicsit.

2. Lépés

A következő redukciót készítjük el: egész fahéj, egész szegfűszeg, citrom, víz, majd öntsük az almákra. Ezután keverjük hozzá a majonézt és keverjük össze a salátánkat. Tálalás előtt tegyük hűtőbe.

Tipp: Tálaláskor helyezzük egy előhűtött tányérra, a tetejét díszítsük alma szeletekkel, citromkarikákkal és szórjuk meg fahéjjal. Kreatívak tölthetik például paradicsomba is.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 436 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Majonézes zellersaláta

  • Amerikai káposztasaláta

  • Grillezett cukkinisaláta

  • Zellersaláta almával és körtével

  • Mediterrán dinnyesaláta kagylóval és rákkal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    522 kcal
  • Összes zsír

    25,6 g
  • Szénhidrát

    78,2 g
  • Fehérje

    1,4 g

Kommentek