Jonatánsaláta
2012-06-02- Típus: Gyümölcssaláták, Majonézes saláták, Saláta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 30 perc
Ezeket szerezd be:
- 1 kg jonatánalma
- 10 dkg cukor
- 30 dkg majonéz
- őrölt fahéj
- 1 citrom leve
- szegfűszeg
- víz
1. Lépés
Az almákat tisztítsuk és pucoljuk meg, szedjük ki a magházat és vágjuk kockákra őket. Locsoljuk meg őket citromlével, hogy ne barnuljanak meg. Tegyük egy nagyobb edénybe, szórjuk meg cukorral és hagyjuk állni egy kicsit.
2. Lépés
A következő redukciót készítjük el: egész fahéj, egész szegfűszeg, citrom, víz, majd öntsük az almákra. Ezután keverjük hozzá a majonézt és keverjük össze a salátánkat. Tálalás előtt tegyük hűtőbe.
Tipp: Tálaláskor helyezzük egy előhűtött tányérra, a tetejét díszítsük alma szeletekkel, citromkarikákkal és szórjuk meg fahéjjal. Kreatívak tölthetik például paradicsomba is.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 436 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
522 kcal -
Összes zsír
25,6 g -
Szénhidrát
78,2 g -
Fehérje
1,4 g