Extra puha csöröge fánk

2015-02-25
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Lassan itt a farsang és a fánkok ideje. Én bevallom nem szerettem a csörögét, míg anyumét meg nem kóstoltam. Kicsit hangolt a recepten és máris megszerettem! ;)

Ezeket szerezd be:

  • 4 tojássárgája
  • 35 dkg liszt
  • 1,5 pohár tejföl
  • 2 ek. cukor
  • kb. 2 ek. rum
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 csipet só
  • porcukor és vaníliás cukor a szóráshoz

1. lépés

A tojások sárgáját a tejföllel, liszttel, a cukorral és a rummal összegyúrjuk. 20 percig hűtőben pihentetjük. Leveles tészta vastagságúra nyújtjuk és derelye vagy pizza vágóval téglalap alakúra vágjuk.

2. lépés

Közepüket bemetsszük, majd az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen. Forró olajban vagy zsírban aranyszínűre sütjük.Melegen vaníliás porcukorral meghintjük.

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 457 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tarkedli recept

  • Túróval töltött fánk

  • Sütőporos fánk

  • Joghurtos fánk Gizitől

  • Zöldséges tarkedli

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    396 kcal
  • Zsír

    15.6g
  • Koleszterin

    165mg
  • Szénhidrát

    52.2g
  • Cukor

    4.3g
  • Fehérje

    9.7g