Extra puha csöröge fánk
2015-02-25- Típus: Fánk
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 60 perc
Lassan itt a farsang és a fánkok ideje. Én bevallom nem szerettem a csörögét, míg anyumét meg nem kóstoltam. Kicsit hangolt a recepten és máris megszerettem! ;)
Ezeket szerezd be:
- 4 tojássárgája
- 35 dkg liszt
- 1,5 pohár tejföl
- 2 ek. cukor
- kb. 2 ek. rum
- 1 cs. sütőpor
- 1 csipet só
- porcukor és vaníliás cukor a szóráshoz
1. lépés
A tojások sárgáját a tejföllel, liszttel, a cukorral és a rummal összegyúrjuk. 20 percig hűtőben pihentetjük. Leveles tészta vastagságúra nyújtjuk és derelye vagy pizza vágóval téglalap alakúra vágjuk.
2. lépés
Közepüket bemetsszük, majd az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen. Forró olajban vagy zsírban aranyszínűre sütjük.Melegen vaníliás porcukorral meghintjük.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
8 150 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
396 kcal -
Zsír
15.6g -
Koleszterin
165mg -
Szénhidrát
52.2g -
Cukor
4.3g -
Fehérje
9.7g