Tojásos spárga

2013-05-18
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A spárga finom és egészséges. Fogyókúrázóknak én különösképp ajánlom. Most csak egyszerűen, tojással készítettem.

Ezeket szerezd be:

  • 1 csomó Spárga
  • 4 db Tojás
  • 4 evőkanál Ecet
  • Olaj
  • Bors

1. lépés

A spárgát a szokásos módon megtisztítjuk és körülbelül 30 percig jó hideg, ecetes vízbe áztatjuk.

2. lépés

Sós vízben puhára főzzük a spárgát, majd leszűrjük és a főzőlevét félretesszük. Ezután egy tűzálló edénybe helyezzük a megfőtt spárgákat, kicsit meglocsoljuk a főzőlével, ráütjük a tetejére a tojást és meglocsoljuk olajjal. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezhetjük.

3. lépés

Fedőt teszünk rá és az előmelegített sütőben nagy lángon 5-10 perc alatt átsütjük. Melegen tálaljuk.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 551 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Alma-répa-sütőtök smoothie

  • Spárgás sült sonka tükörtojással és krumplival

  • Reggeli áfonyás smoothie

  • Húsvéti reggeli sonkával-tojással és pestos toasttal

  • Gyümölcsös és diós zabkása szójatejjel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    282 kcal
  • Összes Zsír

    22,5 g
  • Koleszterin

    327 mg
  • Szénhidrát

    6,8 g
  • Cukor

    3,6 g
  • Fehérje

    14,4 g