Karalábé-krémleves baconnal és garnélarákkal

2014-02-05
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Tejszínes, fehérboros karalábé-krémlevest készítettem baconnal és garnélarákkal.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db karalábé (zöldjével)
  • 1 db krumpli
  • 1 szelet bacon
  • 4 db garnéla
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 db marhahúsleves-kocka
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • chiliszósz (ízlés szerint)

1. Lépés

A karalábét, a krumplit és a hagymát megpucolom, kockára vágom, a leveleket darabolom. Kisebb leveleket félreteszek.

2. Lépés

A garnélákat olívaolaj, pirospaprika, bors és chili keverékében marinálom.

3. Lépés

Egy edényben olívaolajon megdinsztelem a zöldségeket, vágok bele petrezselymet, majd adok hozzá 4 dl vizet, fűszerezem, elkezdem főzni.

4. Lépés

Amikor majdnem kész, öntök hozzá tejet, tejszínt és bort. Botmixerrel összekeverem.

5. Lépés

Közben a bacont szeletelem, megsütöm, hozzáadom a garnélát, 2-3 percig sütöm mindkét oldalán.

6. Lépés

Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek bele két garnélát, baconszalonnát, s kicsi karalábé levelet.
Őrlök rá még borsot, fehérborral fogyasztom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 691 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kukoricakrémleves Ágitól

  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    384 kcal
  • Zsír

    16,1 g
  • Koleszterin

    116 mg
  • Szénhidrát

    32,7 g
  • Cukor

    9,1 g
  • Fehérje

    21,2 g