Karalábé-krémleves baconnal és garnélarákkal
2014-02-05- Típus: Krémlevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Tejszínes, fehérboros karalábé-krémlevest készítettem baconnal és garnélarákkal.
Ezeket szerezd be:
- 1 db karalábé (zöldjével)
- 1 db krumpli
- 1 szelet bacon
- 4 db garnéla
- 2 szál petrezselyem
- 1 dl tej
- 1 dl tejszín
- 1 dl fehérbor
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 1 db marhahúsleves-kocka
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- olívaolaj
- chiliszósz (ízlés szerint)
1. Lépés
A karalábét, a krumplit és a hagymát megpucolom, kockára vágom, a leveleket darabolom. Kisebb leveleket félreteszek.
2. Lépés
A garnélákat olívaolaj, pirospaprika, bors és chili keverékében marinálom.
3. Lépés
Egy edényben olívaolajon megdinsztelem a zöldségeket, vágok bele petrezselymet, majd adok hozzá 4 dl vizet, fűszerezem, elkezdem főzni.
4. Lépés
Amikor majdnem kész, öntök hozzá tejet, tejszínt és bort. Botmixerrel összekeverem.
5. Lépés
Közben a bacont szeletelem, megsütöm, hozzáadom a garnélát, 2-3 percig sütöm mindkét oldalán.
6. Lépés
Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek bele két garnélát, baconszalonnát, s kicsi karalábé levelet.
Őrlök rá még borsot, fehérborral fogyasztom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 691 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
384 kcal -
Zsír
16,1 g -
Koleszterin
116 mg -
Szénhidrát
32,7 g -
Cukor
9,1 g -
Fehérje
21,2 g