Monte Carlo teasütemény
2014-08-11- Típus: Teasütemény
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 35 perc
Ezeknek a mutatós süteményeknek az alapját az Amerikában kapható Arnott’s féle „Monte Carlo” fantázianevű sütemény adta. Az elkészítése roppant egyszerű, de kiváló tea vagy kávé mellé.
Szükségünk lesz egy mérőpohárra, ne lepődjünk meg, hogy egyes hozzávalók milliliterben vannak megadva.
Ezeket szerezd be:
- Tészta:
- 180 g vaj
- 125 ml cukor
- 1 tojás
- 5 ml vanília aroma
- 300 ml rétesliszt
- 180 ml sima liszt
- 125 ml kókuszreszelék
- Krém:
- 60 g vaj
- 180 ml porcukor
- 3 ml vanília aroma
- 10 ml tej
- málnalekvár
1. Lépés
A vajat és a cukrot összedolgozzuk, amíg könnyű és puha állagú lesz. Hozzáadjuk a tojást, és a vanília kivonattal jól összekeverjük. Adjuk hozzá az átszitált száraz hozzávalókat és a kókuszt. Dolgozzuk össze.
2. Lépés
Csípjünk le a tésztából kis golyókat, helyezzük kivajazott, sütőpapíros tepsire és óvatosan nyomjuk le egy villával vagy csak simán a tenyerünkkel. Süssük 180°C-on 10-15 percig, amíg aranybarna lesz. Rácson hűtsük le.
3. Lépés
A töltelékhez keverjük össze a vajat és a porcukrot, amíg könnyű és puha lesz, és adjunk hozzá vanília kivonatot és a tejet. Simára dolgozzuk.
Tegyünk egy kis tölteléket az egyik keksz közepére. Kenjük meg málna- vagy valamilyen piros színű lekvárral, jammel, majd helyezzünk rá egy másik kekszet, kicsit nyomjuk össze.
Voilá, kész is.
Fotó: http://biscuitbarrel.wordpress.com
Értékelések
(4 / 5)
4 személy értékelt
11 149 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
628 kcal -
Zsír
36g -
Szénhidrát
72.2g -
Fehérje
6g -
Koleszterin
113mg -
Cukor
37.2g