Monte Carlo teasütemény

2014-08-11
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ezeknek a mutatós süteményeknek az alapját az Amerikában kapható Arnott’s féle „Monte Carlo” fantázianevű sütemény adta. Az elkészítése roppant egyszerű, de kiváló tea vagy kávé mellé.

Szükségünk lesz egy mérőpohárra, ne lepődjünk meg, hogy egyes hozzávalók milliliterben vannak megadva.

Ezeket szerezd be:

  • Tészta:
  • 180 g vaj
  • 125 ml cukor
  • 1 tojás
  • 5 ml vanília aroma
  • 300 ml rétesliszt
  • 180 ml sima liszt
  • 125 ml kókuszreszelék
  • Krém:
  • 60 g vaj
  • 180 ml porcukor
  • 3 ml vanília aroma
  • 10 ml tej
  • málnalekvár

1. Lépés

A vajat és a cukrot összedolgozzuk, amíg könnyű és puha állagú lesz. Hozzáadjuk a tojást, és a vanília kivonattal jól összekeverjük. Adjuk hozzá az átszitált száraz hozzávalókat és a kókuszt. Dolgozzuk össze.

2. Lépés

Csípjünk le a tésztából kis golyókat, helyezzük kivajazott, sütőpapíros tepsire és óvatosan nyomjuk le egy villával vagy csak simán a tenyerünkkel. Süssük 180°C-on 10-15 percig, amíg aranybarna lesz. Rácson hűtsük le.

3. Lépés

A töltelékhez keverjük össze a vajat és a porcukrot, amíg könnyű és puha lesz, és adjunk hozzá vanília kivonatot és a tejet. Simára dolgozzuk.

Tegyünk egy kis tölteléket az egyik keksz közepére. Kenjük meg málna- vagy valamilyen piros színű lekvárral, jammel, majd helyezzünk rá egy másik kekszet, kicsit nyomjuk össze. 

Voilá, kész is.

 

Fotó: http://biscuitbarrel.wordpress.com

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

11 149 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gesztenyetalléros teasütemény

  • Narancsos teasütemény

  • Szilvás papucs Marcsitól

  • Diós angyalszem

  • Citromos csókok

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    628 kcal
  • Zsír

    36g
  • Szénhidrát

    72.2g
  • Fehérje

    6g
  • Koleszterin

    113mg
  • Cukor

    37.2g