Házi vanília fagylalt

2013-05-30
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Egy könnyű recept, hogy otthon is élvezhessük a cukrászdák illatát. Finom rummal megbolondított vanília fagyi következzék!

Ezeket szerezd be:

  • 250 ml tej
  • 500 ml tejszín
  • 160 g cukor
  • 6 tojás
  • csipet só
  • csipet szerecsendió
  • 2 rúd vanília
  • 3 evőkanál rum

1. Lépés

Egy fazékban melegítsük fel a tejet cukorral, majd adjuk hozzá a vanília kikapart magjait és a sót. Tegyük félre.

Vegyünk elő két tálat. Az egyikbe öntsük a tejszínt, majd a tetejére tegyünk egy szűrőt.

2. Lépés

A második tálban verjük fel a tojássárgákat. Folyamatos keverés mellett öntsünk hozzá a meleg tejes keveréket. Amikor egyenletesen elkevertük, tegyük vissza a lábasba és melegítsük közepes lángon, folyamatos keverés közben, amíg a keverék kissé besűrűsödik. Nem kell a legmagasabb fokozaton, ne forraljuk! 

3. Lépés

A kész krémet öntsük át a szűrőn a tejszínes keverékhez, majd dolgozzuk el.

A tojásfehérjéket verjük habbá, majd mikor elég kemény és a tejszínes keverék is nagyjából lehűlt, óvatos mozdulatokkal forgassuk hozzá a tojáshabot. Ekkor kerüljön bele a szerecsendió és a rum. Addig keverjük, amíg szépen összeáll.

4. Lépés

Tegyük a krémet egy zárható fedelű dobozba, majd lehűlés után tegyük fagyasztóba és hagyjuk ott legalább 3-4 órát.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 698 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Joghurtos szederfagyi

  • Málnasorbet tejszínhabbal

  • Diétás erdei gyümis fagylalt

  • Szupergyors banán fagylalt

  • Kekszes-tejszínes fagylalt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    305 kcal
  • Zsír

    17.6g
  • Szénhidrát

    25.8g
  • Fehérje

    7.8g