Málnasorbet tejszínhabbal

2017-07-02
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Megérett a málna, ezért ideje csinálni valami finomat belőle.

Ezeket szerezd be:

  • 10 dkg málna
  • 1 dl víz
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 ek citromlé

1. lépés

A málnát pépesítjük és leszűrjük. Ezután cukorszirupot készítünk 1 dl víz és 10 dkg cukor hozzáadásával.

2. lépés

Ezt a cukorszirupot lehűtjük. Tegyük egy edénybe, és fagyasszuk le, fél óránként keverjük át, így egy kicsit kásás lesz. Ezután kivesszük és adagolhatjuk máris, tejszínhabbal.

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

276 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fekete ribizli-menta sorbet

  • Grépfrút sorbet

  • Eper sorbet recept

  • Cseresznyés sorbet

  • Vérnarancsos sorbet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    214,59 kcal
  • Zsír

    0,35g
  • Koleszterin

    0mg
  • Szénhidrát

    56,08g
  • Cukor

    52,23g
  • Fehérje

    0,62g