Málnás-citromos sajttorta
2014-05-26- Típus: Sajttorták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:45 p
- Elkészítés: 2:5 p
Régen készítettem sajttortát. Valamilyen különlegességgel szerettem volna meglepni az egyik születésnapos barátnőmet, aki él-hal a sajttortákért.
Ezeket szerezd be:
- 200 g mézes keksz (e híján sima háztartási keksz + méz)
- 75 g vaj
- 600 g mascarpone vagy más krémsajt
- 250 g porcukor
- 150 g görög joghurt
- 3 közepes tojás
- 2 citrom
- 50 g sima liszt
- 200 g málna
- porcukor
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 120C°-ra, majd béleljünk ki egy 20 cm-es kerek tortaformát. Tegyük a kekszet egy robotgépbe, majd törjük át nagyjából. Adjuk hozzá az olvasztott vajat és jól keverjük össze. Ha sima darált kekszet használnánk, akkor adhatunk hozzá mézet vagy 3 evőkanál barna cukrot.
2. Lépés
Nyomjuk a kekszes réteget a forma aljára, majd tegyük hűtőbe.
Egy külön tálban habverővel verjük fel a sajtot a cukorral. Tegyük hozzá a joghurtot, majd a tojásokat egyesével. Végül jöhet bele a reszelt citromhéj, a citromlé és a liszt. Ha teljesen homogén krémet kaptunk, akkor eltehetjük a robotgépet. A megmosott málnák (vagy eper, szőlő vagy áfonya) egyharmadát egy fakanállal keverjük bele a krémbe, próbáljuk nem összetörni.
3. Lépés
Ha ez megvan, töltsük a krémet a kekszes alapra, majd egy fakanállal simítsuk el. Tegyük sütőbe és süssük 45 percig, majd kapcsoljuk le a sütőt és hagyjuk bent melegedni még egy órát, majd hűtsük szobahőmérsékletűre.
4. Lépés
Kapcsoljuk le a formát, tegyük mutatós tányérra, szórjuk le porcukorral és a maradék málnával.
Értékelések
(4.4 / 5)
5 személy értékelt
14 434 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
611 kcal -
Zsír
38.8g -
Szénhidrát
53.6g -
Fehérje
11.3g -
Só
1.2g -
Cukor
37.2g